reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

reklama
Ten mój jest na 68 i wydaje się wielki. Kilka postów ( str.81) temu jest zdjęcie wraz z wymiarami, to moze pomoże.

Dziewczyny kombinezon na zime to raczej 62 kupic nie 68. Jak myślicie. W sumie bedzie pewnie uzywany luty marzec i kwiecien w zaleznosci od pogody

Ja bym wzięła 62 rozmiar. Pózniej pewnie bardziej jakies kombinezony polarowe bardziej sie przydadzą bo Ty tak jak ja masz termin na koniec stycznia, wiec długo zimy nie zaznają nasze dzieciaczki ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@MamusiaToJa, bardzo ładne łóżeczko. My na początek będziemy miec tylko dostawne łóżeczko takie mniejsze i kosz Mojżesza na dół. Wszystko chcemy zamówić dopiero w grudniu, czy tylko ja tak późno zamawiam?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w grudniu to bede zyc swietami i prezentami dla syna, jesli dozyje;)
Jak jutro nie zapomne policze ile mam tych bodziakow i innych bzdur. Tez wole miec wiecej ciuchow, choc moze to dziecko nie bedzie zbyt srajace i ulewajace;)
@MamusiaToJa bardzo ładne lozeczko, szuflade tez bedziesz miec do niego?

Ostatnia edycja:
@shariotka próbowałam upolować tę poduszkę i nawet byłam w dwóch biedronkach ale nie było:( za to kupiłam starszakowi śniegowce:-D

No szkoda, że się nie udało :(

@BasiaBM Śliczności :)

@iryski Co do wanienki z IKEI, to moja szwagierka kupiła dla swojej córeczki i sobie chwali. Mnie najbardziej podoba się jej wielkość, bo jest mała i poręczna. Swoją drogą, pewnie jutro się po nią przejadę.
A jeśli chodzi o kombinezon, to nie dziw się, że jest duży, bo coccodrillo mają wszystko o rozmiar większe:) Ja tam często kupuje ubrania dla moich chłopaków i jeszcze się nie zdarzyło, żeby rozmiar odpowiadał temu z metki:)

@iryski - wanienkę z Ikei mam u rodziców i jest super! Zdecydowanie polecam.

@Marcje - Kappahl, Zara, GAP.

Co do kombinezonu/śpiworka brałabym 62. One zwykle produkowane są ze sporym zapasem. Ja kupiłam śpiwór w rozmiarze... 50 ^_^ Ale dlatego, że wiem, że ta firma okrycia wierzchnie produkuje jakby rozmiar większe, czyli można to traktować jak 56. A że moje dzieci są małe i wolno rosną, to powinno wystarczyć. Starsza nosiła 56 do 4. mca życia, to teraz wypadnie kwiecień/maj. A na 56 [czyli realnie 62] kupiłam wiosenny z grubym polarem. Myślę, że obleci ;)

reklama
Marcje, na wyjście i na spacery jak piszą dziewczyny - bodziak, pajac, kombinezon/śpiwór, czapka. Chyba że będzie turbo-zimno to pewnie jakiś dodatkowy kaftanik. Do spania zależy jak masz w domu. Jak masz ciepło to pajac + śpiworek/kocyk. Jak masz chłodniej to pewnie bodziak pod spód. Wszystko wychodzi w praniu ;)

U nas też piżama jako taka nie istniała co najmniej przez pierwsze 3 miesiące. Na początku ciężko odróżnić dzień od nocy przy noworodku hehe :D

Basia, jakbym miała córkę, to tak bym ją ubierała :D cuda!

Też mi się udało upolować rogala do spania. A śniegowce mnie nie przekonały, bo jakieś takie sztywne i jedne widziałam rozprute. Czekam na lidlowskie, mają być w poniedziałek :)

Też się zastanawiam nad tym rozmiarem śpiworka. Chyba wezmę 62.

Do góry