reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Idealka niestety w H&M sa niedostepne:/ bo to stara kolekcja...
Kupilam uzywana;) sa tez biale, swietne jest to ze ma dol rozpinany na fotelik[emoji4]
Ja sie zgapilam bo jest tez troszke nowszy od tego bo misiu nie jest wyszywany tylko taki na gumie, i troche zaluje ze wzielam akurat ten ale tak naprawde niczym sie nie roznia!
Dalam za niego 80zl z przesylka

reklama
A
Idealka niestety w H&M sa niedostepne:/ bo to stara kolekcja...
Kupilam uzywana;) sa tez biale, swietne jest to ze ma dol rozpinany na fotelik[emoji4]
Ja sie zgapilam bo jest tez troszke nowszy od tego bo misiu nie jest wyszywany tylko taki na gumie, i troche zaluje ze wzielam akurat ten ale tak naprawde niczym sie nie roznia!
Dalam za niego 80zl z przesylka
A gdzie kupiłaś?

KolorowaMama ja kupilam od 0-3 roz. 56 prosilam o zmierzenie i od szyjki do konca kombinezonu jest 60cm , bo ten rozm. 3-6 miesiecy czyli (62 rozmiar) ktos mi zmierzyl to byl duzy .... niemowlaczek i tak ma przewaznie podkurczone nozki...
Najwazniejsze by wyjsc ze szpitala[emoji4] i mysle ze starczy jeszcze na chwile, a jak nie to juz kupie cos przejciowego...

Dziewczyny wybaczcie ze pytam kolejny raz o to samo ale napiszcie prosze jakie pieluchy jednorazowe sa dobre, marka rozmiar, jakie kosmetyki kupic na te pierwsze dni i miesiące dla dziecka. Próbuje powoli kompletować ale jak sie za to zabieram to napotykam mur bo nic nie wiem. Kosmetyki chodzi mi o takie zdrowe dla bobasa ale tez zeby działały i żebym nie musiała ich sama robic ;) Prosze pomóżcie pierworodce:)

@HappyBabyMama ja nie pierworódka a też mgliste pojęcie mam [emoji39]. Czytam co pisze Czoperka- bo widzę , że ona jest w temacie. Wywnioskowałam sobie, że niektóre produkty babydream są ok. Do pupy widzę, że bephante hen ma dobry skład. Sprawdzał mi się przy Antku, więc teraz na pewno zakupię. Niewiem co do kąpieli. Muszę przewertowac polecany blog sroki , może się dowiem. Ogólnie uważam, że im mniej kosmetyków tym lepiej, tylko konieczne. Co do pieluch to nie mam też pojęcia. Na pewno jednorazowe.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@HappyBabyMama, ja tez pierworódka i zielona[emoji5] koleżanka poleciła mi b. fajna stronę gdzie sa opisy składu kosmetyków. Srokao.pl polecam poczytać i sprawdzić, mozna sie zdziwić. Mi sie podobają ze składu kosmetyki hipp i chyba na nie postawie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do kąpieli z Antkiem używałam emulsji oliatum. Wlewalam ja do wanienki i myłam tą wodą całe ciałko + główka. Dobrze się to sprawdzał, nie smarowałam go niczym po. Ale on nie miał problemów skórnych gdy był mały. Muszę poczytać teraz bo minęło 10 lat i może ten produkt wcale taki dobry nie jest .

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry