reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Tak myslisz? Kurcze no niby kasa jest i w sumie i tak bym musiala kupic ale caly czas sie boje ze jak zaczne kompletowac wyprawke to zapesze i cos sie stanie....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny doradzcie.... trafil mi sie wozek moich marzen mozna powiedziec... za 500zl. Maxi cosi mura z fotelikiem maxi cosi. Tylko ze zaczelam dopiero 15 tydzien... i teraz mam dylemat. Brac czy sie wstrzymac? Nie uwazacie ze za wczesnie? A jak zapesze?

Ja bym brała, jeszcze za taką cenę.... Ja nie wierze w zabobony chociaż do końca pierwszego trymestru się wstrzymywałam ale jak do tej pory było wszystko ok to już powino tak zostać. Mimo wszystko to zależy od Ciebie, jak bardzo wierzysz w tego typu przesądy.

ETA: To tak jak z czarnym kotem, w Polsce ma przynosić pecha a tu w UK przynosi szczęście ;)

ja nie jestem przesądna i nie wierzę w takie gadki że coś można zapeszyc dlatego ja bym kupiła gdybym swoj wózek znalazła w super okazji no ale nie namawiam jeśli masz się z tym źle czuć to poczekaj.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Musze to jeszcze przegadac z mezem ale no troche sie napalilam.... dam wam znac jutro jaka decyzje podjelam.... ja sie jednak boje tym bardziej ze wlasnie nie wszystko od poczatku bylo ok. Mialam plamienia i inne przygody.... chyba sie wstrzymam chociaz do polowkowego usg. Moze juz plec poznam i juz wtedy bedzie jakos inaczej. Moze jeszcze sie trafi....

Musze to jeszcze przegadac z mezem ale no troche sie napalilam.... dam wam znac jutro jaka decyzje podjelam.... ja sie jednak boje tym bardziej ze wlasnie nie wszystko od poczatku bylo ok. Mialam plamienia i inne przygody.... chyba sie wstrzymam chociaz do polowkowego usg. Moze juz plec poznam i juz wtedy bedzie jakos inaczej. Moze jeszcze sie trafi....

A nie możesz poprosić żeby miesiąc przetrzymał dla Ciebie?

To od obcej osoby... nie sadze zeby ktos chcial przetrzymac... ja nawet ubranek czy kocyka boje sie kupowac a co dopiero wozek... no mam cwieka jak nigdy....

Hej, słyszałam o butelkach dr Brown na oddziale. Mamy kupowały dla wcześniaków.

Ja na początku miałam Medela Calma, ale w sumie użyta może ze dwa razy. Pomogła nam za to przestawić się z butelki szpitalnej na pierś.

Poźniej mieliśmy Tommee Tippee i Avent. TT bardziej pasował na początku, Avent był ok później. Zresztą moje dziecko nauczyło się picia z butelek dopiero jak miało 7-8 miesiący i używaliśmy tylko do wody, herbatek i soczków. Broń Boże mleko z jakiejkolwiek butelki. Mleko przyjmował tylko z naturalnego źródełka

@Bridget Jones moje dziecko z lutego i bodziak od samego początku i zawsze. Kopertowych bodziakow nie miałam, ale mój był bardzo cierpliwy jeśli chodzi o ubieranie i nigdy nie zamarudził. Polecam body z napkami ( o ile nie kopertowe). Te na zakładkę strasznie się wyciągają przy szyjce i pół piersi odkryte, nawet jak rozmiarowo były większe.
Na szkole rodzenia fizjoterapeutka odradzała pajace, ze względu na krępowanie ruchów (muszą być większe). Także ja miałam mało pajacy kupionych, tak po 1-2 sztuki na rozmiar. Teraz do spania używamy.
Już nie mówiąc, że z pajaców dzieci szybciej wyrosną niż karfatnika plus spodni.

Ostatnia edycja:
@katem86 trochę Ciebie rozumem. O nasze pierwsze długo się staraliśmy i dopiero dwa miesiące przed porodem kupiłam pierwszą rzecz. Może jeszcze się wózek trafi. Maxi cosi mura nie jest raczej jakimś mało popularnym wózkiem chyba, więc wierzę, że Ci się uda.

reklama
Do góry