reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

reklama
A wiecie, że u mnie w szpitalu dają ubranka dla dziecka na czas pobytu? Trzeba tylko mieć swoje ubranka na wyjście.

Jak rodziłam 17 lat temu tez dawali ubranka , tetre, ok 3 szt pampersów na dzień, podpaski. Później po 5 latach dawali podpaski (pampersy trzeba było mieć swoje) i jako jedyna na oddziale skorzystałam z ubranek. Wszystkie mamy wolaly ubierać w swoje. A teraz nie wiem jak jest. W grudniu będę się dowiadywać. Ale podejrzewam że ubranka tez maja tylko mamy nie chcą używac. A ja uważam że to bardzo wygodne jak wraca się z maluchem do domu i pierwsze co nie trzeba prania puszczac. I nie wiem jak z podpaskami bo obiło mi się o uszy ze tez trzeba swoje.

Ja wzięłam cała walizkę ze sobą, a żadnych ciuchów nie użyłam bo ja w piżamie, a Corka była zawijana w tetrę i tylko pieluchę

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A to moje perełki ktore bede zamawiała we wrześniu po usg ;)
1470342109-5r0p1q.jpeg
1470342126-abxo5c.jpeg

Ten zestaw butelek to na angielskiej stronie czy z pl?
Edit: juz wiem na ebay:) doczytałam. Fajny ten zestaw jak to si nazywa bo chce taki :)
@Niezapominaja piękna ta kołyska z linka, urocza.

Z nawilżaczem to zależy mieliśmy i używaliśmy bo u nas w zimie jest cholernie sucho, jak corka sie urodziła miała plamy, wygladała koszmarnie
Wreszcie trafiliśmy do szpitala a lekarz ze to od suchego powietrza(nie uwierzyłam, bo myślałam, ze moze alergia pokarmowa), kazał smarować kremem kilka razy dziennie i nawilżacz używaliśmy, zeszło
Ale nie mielimy kaloryferów, ogrzewanie podłogowe
Teraz mamy nawilżać podłączony do pieca
Wiec zależy to od wielu czynnikowi, jak masz kaloryfery to zawieś butelkę z woda i bedzie parować

Załączniki

• kopia1.jpg
    kopia1.jpg
    496,9 KB · Wyświetleń: 168
  • kopia2.jpg
    kopia2.jpg
    628,4 KB · Wyświetleń: 98
  • kopia 3.jpg
    kopia 3.jpg
    541,3 KB · Wyświetleń: 153
reklama