reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

reklama
A wiecie, że u mnie w szpitalu dają ubranka dla dziecka na czas pobytu? Trzeba tylko mieć swoje ubranka na wyjście.

Jak rodziłam 17 lat temu tez dawali ubranka , tetre, ok 3 szt pampersów na dzień, podpaski. Później po 5 latach dawali podpaski (pampersy trzeba było mieć swoje) i jako jedyna na oddziale skorzystałam z ubranek. Wszystkie mamy wolaly ubierać w swoje. A teraz nie wiem jak jest. W grudniu będę się dowiadywać. Ale podejrzewam że ubranka tez maja tylko mamy nie chcą używac. A ja uważam że to bardzo wygodne jak wraca się z maluchem do domu i pierwsze co nie trzeba prania puszczac. I nie wiem jak z podpaskami bo obiło mi się o uszy ze tez trzeba swoje.

Ja wzięłam cała walizkę ze sobą, a żadnych ciuchów nie użyłam bo ja w piżamie, a Corka była zawijana w tetrę i tylko pieluchę

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A to moje perełki ktore bede zamawiała we wrześniu po usg ;)
1470342109-5r0p1q.jpeg
1470342126-abxo5c.jpeg

Ten zestaw butelek to na angielskiej stronie czy z pl?
Edit: juz wiem na ebay:) doczytałam. Fajny ten zestaw jak to si nazywa bo chce taki :)
@Niezapominaja piękna ta kołyska z linka, urocza.

Z nawilżaczem to zależy mieliśmy i używaliśmy bo u nas w zimie jest cholernie sucho, jak corka sie urodziła miała plamy, wygladała koszmarnie
Wreszcie trafiliśmy do szpitala a lekarz ze to od suchego powietrza(nie uwierzyłam, bo myślałam, ze moze alergia pokarmowa), kazał smarować kremem kilka razy dziennie i nawilżacz używaliśmy, zeszło
Ale nie mielimy kaloryferów, ogrzewanie podłogowe
Teraz mamy nawilżać podłączony do pieca
Wiec zależy to od wielu czynnikowi, jak masz kaloryfery to zawieś butelkę z woda i bedzie parować

Załączniki

• kopia1.jpg
    kopia1.jpg
    496,9 KB · Wyświetleń: 157
  • kopia2.jpg
    kopia2.jpg
    628,4 KB · Wyświetleń: 92
  • kopia 3.jpg
    kopia 3.jpg
    541,3 KB · Wyświetleń: 142
reklama