reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Martyna, powiem Ci szczerze że jeszcze nie robiłam rozeznania, ale na czerwcówkach dziewczyny polecały chyba ten sam model.

Zaczynam robić listę wyprawkową. Zaczęłam od wyprawki kosmetyczno - aptecznej, wrzucam listę, może którejś z Was się coś przyda, a może tez powiecie mi o czym zapomniałam? ;)

Wyprawka kosmetyczno – apteczna

1. Mydło nagietkowe
2. Mydło Aleppo
3. Olej migdałowy
4. Krem pod pieluchę, na mróz, na brodawki – składniki: masło shea, masło kakaowe, olej kokosowy, lanolina, wosk pszczeli, witamina E
5. Orzechy piorące
6. Kora dębu
7. Rumianek
8. Mąka ziemniaczana (+ najtańszy puder, na pojemnik)
9. Woda termalna
10. Gaziki jałowe
11. Waciki duże
12. Sól fizjologiczna
13. Octenisept
14. Patyczki do uszu
15. Wkładki laktacyjne
16. Podkłady poporodowe
17. Podpaski poporodowe
18. Lignina
19. Pieluchy Bambo Nature, Babydream
20. Chusteczki mokre Beaming Baby, Babydream
21. Chusteczki suche Tami
22. Olejek herbaciany i lawendowy
23. Herbatki laktacjne

Po Adasiu mam szczotkę do włosów z naturalnym włosiem, termometr, majty siateczkowe wielorazowe. Nożyczek używaliśmy zwykłych i przy drugim też tak zrobimy.

reklama
Nadrobilam 20 stron.... Ufff

Ktoś pytal o pieluszki z Aldi, u nas w Uk maja bardzo dobre opinie.
Oliwka spala od poczatku pod kolderka a potem w spiworku ale ona sie Wogole nie wiercila po urodzeniu, jak sie ja polozylo tak zasypiala. Potem spiworek sprawdzil sie super.
Teraz kupiłam zawijacz z muslinu (taka grubsza tetra) zobaczymy czy sie sprawdzi.
Co do kombinezonu to mialam jeden sprawdzil sie super I do wozka I do fotelika. Nigdy nie miałam problemu z ubieraniem w niego Oliwki.

juz nie moge sie doczekac az kwiatuszkowe cuda bede mogla kupić.

A to zdjęcia rzeczy po Oliwce.
DSC_1012.jpg DSC_1011.jpg DSC_1010.jpg DSC_1007.jpg DSC_1006.jpg DSC_1005.jpg DSC_1004.jpg DSC_1002.jpg DSC_000001.jpg DSC_1001.jpg

Załączniki

• DSC_1012.jpg
    DSC_1012.jpg
    629,4 KB · Wyświetleń: 83
  • DSC_1011.jpg
    DSC_1011.jpg
    756,8 KB · Wyświetleń: 86
  • DSC_1010.jpg
    DSC_1010.jpg
    654,6 KB · Wyświetleń: 93
  • DSC_1007.jpg
    DSC_1007.jpg
    509,1 KB · Wyświetleń: 94
  • DSC_1006.jpg
    DSC_1006.jpg
    409,2 KB · Wyświetleń: 97
  • DSC_1005.jpg
    DSC_1005.jpg
    907,1 KB · Wyświetleń: 94
  • DSC_1004.jpg
    DSC_1004.jpg
    933,4 KB · Wyświetleń: 85
  • DSC_1002.jpg
    DSC_1002.jpg
    449,3 KB · Wyświetleń: 94
  • DSC_000001.jpg
    DSC_000001.jpg
    550,7 KB · Wyświetleń: 93
  • DSC_1001.jpg
    DSC_1001.jpg
    715,3 KB · Wyświetleń: 94
@aniay super, o sporo rzeczy jesteś do przodu. i tak patrzę i utwierdzam się w przekonaniu, że dla dziewczynek wybór ubrań jest 100x ciekawszy niż dla chłopców albo ja nie umiem szukać ;/

@aniay super, o sporo rzeczy jesteś do przodu. i tak patrzę i utwierdzam się w przekonaniu, że dla dziewczynek wybór ubrań jest 100x ciekawszy niż dla chłopców albo ja nie umiem szukać ;/
Racja.. dla chlopcow takie jakies smutne te rzeczy i takie, takie nijakie... [emoji19] [emoji26] ja to bym miala w ogole problem bo mega nie lubie zieleni i niebieskiego a tak najczesciej ubiera sie chlopcow... moj zo by tylko w 3 kolorach smigal , szarym bialym i czarnym [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już drugi raz kompletuje chlopięca garderobę i mam tę same odczucia. Tyle o ile dla dziewczynek są cuda dla chłopcom znaleźć perelke w dobrej cenie to cud. Mam całą komode bodziakow pajacykow polspiochow ale nic ładnego na jakieś wyjście. Szukam i nic mi w oko nie wpadło.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@malwi86 też tak myślałam jak się okazało że nasz pierwszy bąbel to będzie synuś ;) na samą myśl o niebieskim miałam odruch wymiotny :szok: szczególnie że u mnie w rodzinie były wtedy same dziewczynki. Szperałam po lumpkach, w necie i znalazłam mnóstwo fajnych ubranek. Skupiłam się na neutralnych kolorach tj. biały, żółty, pomarańczowy itp i w sumie tych niebieskich nie było zbyt wiele. A teraz dla odmiany będzie dziewczynka i jestem trochę przerażona, bo na samą myśl o różu mnie skręca :-D więc to chyba kwestia obycia się i opatrzenia z ubrankami. :biggrin2:

W związku z tym, że u nas w rodzinie jak wyżej wspomniałam jest większość dziewczynek, więc i ubranek jest sporo. Miałam się właśnie wybrać do kuzynki, która na swoim obszernym strychu składuje te wszystkie kartony, ale okazało się, że kuzynka dostała zapalenia płuc i wylądowała w szpitalu. :shocked2::sad: Więc cała wyprawkowa misja znów odwlecze się w czasie. I trochę zaczynam się martwić, bo mam wrażenie, że jak byłam w pierwszej ciąży to na tym etapie byłam już daleko do przodu z przygotowaniami. A teraz taka kicha! Mam nadzieję, że poród mnie nie zaskoczy zbyt wcześnie. Szczególnie, że wtedy to chyba od 34 tyg ciąży miałam już spakowaną torbę do szpitala i woziliśmy ją w aucie tak na wszelki wypadek. Oj ta moja organizacja teraz mocno leży.:growl:

reklama
W związku z tym, że u nas w rodzinie jak wyżej wspomniałam jest większość dziewczynek, więc i ubranek jest sporo. Miałam się właśnie wybrać do kuzynki, która na swoim obszernym strychu składuje te wszystkie kartony, ale okazało się, że kuzynka dostała zapalenia płuc i wylądowała w szpitalu. :shocked2::sad: Więc cała wyprawkowa misja znów odwlecze się w czasie. I trochę zaczynam się martwić, bo mam wrażenie, że jak byłam w pierwszej ciąży to na tym etapie byłam już daleko do przodu z przygotowaniami. A teraz taka kicha! Mam nadzieję, że poród mnie nie zaskoczy zbyt wcześnie. Szczególnie, że wtedy to chyba od 34 tyg ciąży miałam już spakowaną torbę do szpitala i woziliśmy ją w aucie tak na wszelki wypadek. Oj ta moja organizacja teraz mocno leży.:growl:
Ja się w przyszłym tygodniu zajmę kompletowaniem torby do szpitala... tak w razie wu zamówiłam dzisiaj dwie pary staników do karmienia, muszę też pomyśleć o jakiejś koszuli nocnej dla mamy karmiącej. Gorzej że w tym miesiącu wydałam już dużo więcej kasy niż ustawa przewiduje :p

Do góry