reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

Ale ja też bazuję na informacjach od Sroki, sama taka mądra nie jestem, chemii nie studiowałam :p Choć po prawdzie jak się przez dwa lata człowiek naczyta tych składów to już później sam wie czego lepiej unikać. Proszę Link do: Sroka o....: Analizy dla dzieci wszystkie analizy kosmetyków dla dzieci, ułożone kategoriami. Jeśli czegoś nie ma to można napisać w komentarzu skład i poprosić o opinię.

Raczej śmiało można uderzać w firmę Babydream. Czy żel do mycia, czy krem pod pieluchę, czy krem na mróz, czy szampon - wszystko jest w porządku i niedrogie. Chusteczki też są spoko, ale te różowe (choć moim zdaniem dość suche) lub te żółte ale one nie są mokre tylko tłuste, bardziej do natłuszczania niż mycia ;)

reklama
@Czoperka ja po porodzie byłam nieogarnięta chyba conajmniej przez pierwsze dwa tygodnie ;-). Też chusteczki najpierw, po czym przypomniałam sobie o wodzie i płatkach. Zastanawiałam się wtedy co jak ma się dwójkę w domu- to dopiero wyczyn. Trzeba będzie się z tym teraz zmierzyć ....

My używamy chusteczek Tami też z Rossmanna. Babydream - płatki, woreczki na pieluchy, podkłady i wcześniej pieluchy.

Czytam was i lapie za glowe, u mnie tylelat temu sprawdzaly sie pampersy I pieluszki I husteczki, chociaz potem faktycznie przeszlam na husteczki biedronkowe. Do zabezpieczania pupy był cieniutko sudocrem jak bylo zavzerwienienie a jak nie to albo bez niczego albo wazelina ktora wtedy polecali w Irlandii.
Teraz pewnie bede jechala na pieluszkach aldi albo lidl bo tutaj w UK najbardziej polecane I najtansze to samo z husteczkami.
W weekend dostałam trzy fajne bodziaki, gryzaczek I spiralke na wozek od koleżanki, aż mi sie fajnie zrobiło.
W przyszlym.tygodniu wreszcie powinnam poznac płeć no i pewnie zamowimy meble do pokoiku po wyplacie.

1471893568-r4sveu.jpeg

A to mój dzisiejszy zakup :) oba gadżety za 10£ wiec cena super.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@aniay nie wiem jak u was ale u nas na takich stronach jest masa gadżetów za śmieszne pieniądze ja sie wstrzymywalam z zakupami ale juz teraz bede kompletować to co mi sie przyda nawet w późniejszym czasie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aniay, to w pewnym sensie kwestia nieświadomości (również personelu szpitalnego). I nie chodzi tu tylko o zwykłe uczulenia, że np dziecko będzie miało czerwony tyłek po jakimś kremie, ale o to co przenika do organizmu a tego nie widać. To może mieć duże konsekwencje w przyszłości.

Słyszałyście o wyroku sądowm dla Johnsona za to że składniki ich kosmetyków przyczyniły się do raka i w konsenkwencji zgonu pewnej kobiety? Link do: Rakotwórcze kosmetyki – pierwszy wyrok sądowy przeciwko potentatowi w branży. | GreenSign

Kolorowa swietny zakup[emoji4]
Pewnie po malu trzeba przynajmniej mniej kieszen odczuje[emoji4]

Czoperka widzisz dobre wskazowki[emoji4] z tymi chusteczkami;)
Ja planuje uzywac z Lidla pieluszki a tak jak piszesz akcesoria z Rossmana;) babydream

reklama
Apropo świadomości i porad. Przed wyjazdem wakacyjnym poszłam do Superpharm i poradziłam się jaki krem do opalania wybrać. Powiedziałam o ciąży itd. Dostałam Iwostin, nawet dla dzieci od 6 m-ca, więc stwierdziłam, że pewnie dobry. Po czym w domu zajrzałam na blog sroki a tam filtr przenikający... Na szczęście nie odpieczętowałam, zwróciłam następnego dnia. Także warto na blog zaglądać.

Do góry