reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Ale ja też bazuję na informacjach od Sroki, sama taka mądra nie jestem, chemii nie studiowałam :p Choć po prawdzie jak się przez dwa lata człowiek naczyta tych składów to już później sam wie czego lepiej unikać. Proszę Link do: Sroka o....: Analizy dla dzieci wszystkie analizy kosmetyków dla dzieci, ułożone kategoriami. Jeśli czegoś nie ma to można napisać w komentarzu skład i poprosić o opinię.

Raczej śmiało można uderzać w firmę Babydream. Czy żel do mycia, czy krem pod pieluchę, czy krem na mróz, czy szampon - wszystko jest w porządku i niedrogie. Chusteczki też są spoko, ale te różowe (choć moim zdaniem dość suche) lub te żółte ale one nie są mokre tylko tłuste, bardziej do natłuszczania niż mycia ;)

reklama
@Czoperka ja po porodzie byłam nieogarnięta chyba conajmniej przez pierwsze dwa tygodnie ;-). Też chusteczki najpierw, po czym przypomniałam sobie o wodzie i płatkach. Zastanawiałam się wtedy co jak ma się dwójkę w domu- to dopiero wyczyn. Trzeba będzie się z tym teraz zmierzyć ....

My używamy chusteczek Tami też z Rossmanna. Babydream - płatki, woreczki na pieluchy, podkłady i wcześniej pieluchy.

Czytam was i lapie za glowe, u mnie tylelat temu sprawdzaly sie pampersy I pieluszki I husteczki, chociaz potem faktycznie przeszlam na husteczki biedronkowe. Do zabezpieczania pupy był cieniutko sudocrem jak bylo zavzerwienienie a jak nie to albo bez niczego albo wazelina ktora wtedy polecali w Irlandii.
Teraz pewnie bede jechala na pieluszkach aldi albo lidl bo tutaj w UK najbardziej polecane I najtansze to samo z husteczkami.
W weekend dostałam trzy fajne bodziaki, gryzaczek I spiralke na wozek od koleżanki, aż mi sie fajnie zrobiło.
W przyszlym.tygodniu wreszcie powinnam poznac płeć no i pewnie zamowimy meble do pokoiku po wyplacie.

1471893568-r4sveu.jpeg

A to mój dzisiejszy zakup :) oba gadżety za 10£ wiec cena super.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@aniay nie wiem jak u was ale u nas na takich stronach jest masa gadżetów za śmieszne pieniądze ja sie wstrzymywalam z zakupami ale juz teraz bede kompletować to co mi sie przyda nawet w późniejszym czasie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aniay, to w pewnym sensie kwestia nieświadomości (również personelu szpitalnego). I nie chodzi tu tylko o zwykłe uczulenia, że np dziecko będzie miało czerwony tyłek po jakimś kremie, ale o to co przenika do organizmu a tego nie widać. To może mieć duże konsekwencje w przyszłości.

Słyszałyście o wyroku sądowm dla Johnsona za to że składniki ich kosmetyków przyczyniły się do raka i w konsenkwencji zgonu pewnej kobiety? Link do: Rakotwórcze kosmetyki – pierwszy wyrok sądowy przeciwko potentatowi w branży. | GreenSign

Kolorowa swietny zakup[emoji4]
Pewnie po malu trzeba przynajmniej mniej kieszen odczuje[emoji4]

Czoperka widzisz dobre wskazowki[emoji4] z tymi chusteczkami;)
Ja planuje uzywac z Lidla pieluszki a tak jak piszesz akcesoria z Rossmana;) babydream

reklama
Apropo świadomości i porad. Przed wyjazdem wakacyjnym poszłam do Superpharm i poradziłam się jaki krem do opalania wybrać. Powiedziałam o ciąży itd. Dostałam Iwostin, nawet dla dzieci od 6 m-ca, więc stwierdziłam, że pewnie dobry. Po czym w domu zajrzałam na blog sroki a tam filtr przenikający... Na szczęście nie odpieczętowałam, zwróciłam następnego dnia. Także warto na blog zaglądać.

Do góry