reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA :)

no ja juz w polowie mam spakowaną
a stanik to ciezka sprawa po dobe po porodzie jak dobrze pamietam jest nawal pokarmu i raczej nie zmiescimy sie w terazniejsze nawet staniki
ja wezme do karmienia taki co pasuje teraz no troszke za luźny ale minimalnie bo nie wiem jaki kupic

reklama
magdalenaB pisze:
moim zdaniem wystarczy, zreszta zawsze mozna dokupic jak juz zorientujesz sie ile ich dziennie idzie.
ja wczoraj zaczelam kompletowac rzeczy do torby, bo chyba jako ostatnia na BB ja pakuje :) ale chyba juz czas co nie?? tylko nie wiem jaki stanik kupic tzn. na jaki rozmiar taki jak nosze teraz czy troszke wiekszy bo po porodzie jeszcze urosnie?? pomocy

Nie jesteś ostatnia. Ten zaszczytny tytuł trafi chyba do mnie, bo jeszcze nic nie spakowałam. ::)
Ale myślę, że zrobię to szybko i dlatego jeszcze sie nie denerwuję.

no to my takie male myszki zostalysmy na koncu !! :) ale zdecydowalam ze jak spakuje torbe to bede spokojniejsza... o meza :) bo nie bedzie sie stresowal czy spakowal to co jest rzeczywiscie potrzebne, albo to co chcialam itp. bo jak zaczne rodzic to chbya nie bede miec w glowie pakowania :) chociaz kto wie... moze w tym zmoku jeszcze naczynia pozmywam :)

magdalenaB pisze:
no to my takie  male myszki zostalysmy na koncu !! :) ale zdecydowalam ze jak spakuje torbe to bede spokojniejsza... o meza :) bo nie bedzie sie stresowal czy spakowal to co jest rzeczywiscie potrzebne, albo to co chcialam itp. bo jak zaczne rodzic to chbya nie bede miec w glowie pakowania :) chociaz kto wie... moze w tym zmoku jeszcze naczynia pozmywam :)

:D :D :D
Nigdy nie wiadomo co nam przyjdzie do głowy w takiej ekstremalnej sytuacji.

kasiula matula pisze:
kurcze mi tez grzesiu marudzi ze nie bedziemy buja
ale tak sobie mysle ze to tak tylko sie mowi
kilka mam ma juz kolyski a do czego one sluza do ukolysania maluszka tak jak mocno bujajacy sie wozek ::)

Daria bujana nie była i wyrosła na zdrową dziewczynkę. Wystarczył ruch wózkiem do przodu i do tyłu.
Więc może nie wszyscy muszą bujać dzieci w wózkach.. ;)

oczywiście dzieki za porady
tak sie wszystkim przejmuje nie wiem jak sobie poradze i każdy drobiazg jest dla mnie bardzo ważny

(właśnie zaczelam czytac język niemowląt mam nadzieje ze coś zaopamietam i czego sie naucze ;) )

W sobotę wszywałam sobie napy w koszuli do karmienia - mam taką z otworami na piersi i trochę wyłaziły - teraz jest lepiej ;)

ja sie tez zastanawialam nad taka koszula ale pomyslalam czy wygodnie jest w niez rozpiac stanik?? bo i tak chyba bedziemy chodzic w stanikach (zeby sie nie zalac mleczkiem) i nie wiem czy wygodniejsze wtedy nie sa tez rozpinane z przodu?? jak myslicie

reklama
magdalenaB pisze:
moim zdaniem wystarczy, zreszta zawsze mozna dokupic jak juz zorientujesz sie ile ich dziennie idzie.
ja wczoraj zaczelam kompletowac rzeczy do torby, bo chyba jako ostatnia na BB ja pakuje :) ale chyba juz czas co nie?? tylko nie wiem jaki stanik kupic tzn. na jaki rozmiar taki jak nosze teraz czy troszke wiekszy bo po porodzie jeszcze urosnie?? pomocy

Magda, nie strasz! ja jeszcze nie mam spakowanej torby, dopiero czekam na koszule z allegro, biustonoszy dla karmiących nie mam, kupowałam ostatnio "normalne"...

Do góry