reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka, zakupy, porady itd :-)

Które ze środków myjących dla noworodkow, niemowląt dobrze nawilża skórę prócz emolientow?
Przy córce od samego początku do teraz używam jj 3w1, ale gdy była noworodkiem nie sprawdzał się i myłam ją mydelkiem bambino a do wody oliwka.
Nienawidzę oliwek, a smarowanie emulsja wolałabym odpuścić, a może na ten m-c, półtorej kupić emolient..
boje się, że zaszkodze bo przecież Emolienty są dla atopikow, a może po prostu odpuścić i kąpać w krochmalu.

reklama
Temat emolientow zglebilam.
Jak corka sie urodzila to kupilam zwykly olejek myjacy z nivea. Niestety nie sprawdzal sie, zmienialismy na.hippa, johnsona potem emolienty.
Laura ma azs i dalej kapie sie w olejku myjacym z ziaji na azs. Sprawdza nam sie najlepiej a przetestowalysmy chyba juz prawie wszystko- emolium, linum,atoperal itd itp

Teraz nie wiem czy od razu nie myc malucha w tym co Laure teraz...

Moja co prawda nie ma azs, ale jako noworodek miała dość suchą skórę tzn miała jakby łuskę jak u jakiejś staruszki[emoji12] no i smarowałam jej oliwką -pomogło, ale teraz zamierzam szukać czegoś innego niezdzierze tej oliwki tym razem.
Muszę oblukać ten olejek z nivea.

A ja dzis nie moglam sie powstrzymac i kupilam dwa body dla bobasa :-) takie unisex haha :-)

1475693711-jacnnv.jpeg

uwo9yx8danzxt9q9.png

Ja córkę od początku łapałam w hippie i nic jej nie było. Jak miała sucha skore to wtedy w emoliencie ale nie za często musiałam :) teraz tez malucha będę kapać w hippie. Nie używałam żadnych oliwek i balsamów do smarowania malucha jakos nie widziałam potrzeby :)

w5wqio4py03s1fij.png

Ja córkę od początku łapałam w hippie i nic jej nie było. Jak miała sucha skore to wtedy w emoliencie ale nie za często musiałam :) teraz tez malucha będę kapać w hippie. Nie używałam żadnych oliwek i balsamów do smarowania malucha jakos nie widziałam potrzeby :)

w5wqio4py03s1fij.png
Skończę jj i zakupie hippa. Doszłam dość późno co prawda, że zbędne jest te smarowanie.

reklama
Do góry