reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka lipcówek

Z wyprawki nie mam jeszcze nic, ale nie dlatego, że nie chce zapeszyć czy inne jakieś tam zabobony ale przy pierwszym dziecku serio no nie wiem od czego zacząć. Ostatnio może i bym coś kupiła na wyprzedażach ale co myślicie jaki rozmiar 56 czy 62? Jak to było u Was albo jak Wy zamierzacie kupować? Jak już rozpoczne zakupowe szaleństwo to myślę też, że pójdę w neutralne kolory - szarości, biele.
Ja kupuje w większości 62cm
Mam kilka body w rozmiarze 56 ale się na ten nie nastawiam. Zawsze można iść dokupić.

reklama
Ciuszki temat rzeka ;) Moje córki miały 56cm po porodzie i w rozm 56 chodziły z miesiąc na pewno. 62 to się nogi im plątały. Syn 60cm i z 2tyg w 56 sie miescił :p No i oni klocki 4kg+ przy 3kg też inaczej ciuszek leży. A z pierwszym dzieckiem trudno wagę przewidzieć już teraz. Inna sprawa rozmiarówka 0-3m. Ona chyba nieco większa. Na pewno większe ciuszki nie zginą. Dobrze że kombinezony odpadają heh.

Ja w przy synku miałam kilka sztuk w rozmiarze 56 i musiałam dokupić a urodził się 3540g. Teraz zamierzam kupić 56 więcej niż ostatnio plus 62. Taki noworodek około 3,5 kg wagi to w 62 się topi, plus druga sprawa, że różne firmy mają różne rozmiarówki.

Moja urodziła się 2960 g i 54 cm i na początku topila się w ubrankach na 56. Musieliśmy szybko rozmiar 50 kupować :) długo nosiła 56 i 62 z tego co pamiętam.

Z wyprawki nie mam jeszcze nic, ale nie dlatego, że nie chce zapeszyć czy inne jakieś tam zabobony ale przy pierwszym dziecku serio no nie wiem od czego zacząć. Ostatnio może i bym coś kupiła na wyprzedażach ale co myślicie jaki rozmiar 56 czy 62? Jak to było u Was albo jak Wy zamierzacie kupować? Jak już rozpoczne zakupowe szaleństwo to myślę też, że pójdę w neutralne kolory - szarości, biele.
U mnie też debiut ale w sumie z tego co rozmawiałam ze znajomymi to właśnie 56 i 62. Z tym ze z tym 56 za bardzo nie przesadzać bo to nigdy nie wiadomo. Zresztą po urodzeniu bardzo szybko można zamówić :) A teraz w sumie sporo wyprzedaży więc może już też zacznę się rozglądać. Niby sporo czasu Ale tyle tego jest Ze zleci raz dwa.

U mnie też debiut ale w sumie z tego co rozmawiałam ze znajomymi to właśnie 56 i 62. Z tym ze z tym 56 za bardzo nie przesadzać bo to nigdy nie wiadomo. Zresztą po urodzeniu bardzo szybko można zamówić :) A teraz w sumie sporo wyprzedaży więc może już też zacznę się rozglądać. Niby sporo czasu Ale tyle tego jest Ze zleci raz dwa.
No ja właśnie na wyprzedażach kupowałam ciuszki teraz i muszę to przejrzeć wszystko bo sama już nie wiem co mam [emoji23]

Ja zaczynam od zera. Nie mam nic po dzieciach. Na pewno kupię łóżeczko + łóżeczko turystyczne z podwieszanym materacem. Drewniane do sypialni, turystyczne na dół do salonu, bo w dzień jesteśmy wszyscy na dole. Chciałam kosz Mojżesza ale doszłam do wniosku, że wystarczy na krótko a i w razie jakiejś wycieczki przyda się tyrystyczne. Na pewno bardziej z głową będę kupowała ubranka, żeby nie szaleć za mocno z 50-56 bo to rozmiar na chwilę. Koniecznie laktator, tu się jeszcze zastanawiam nad modelem ale na pewno elektryczny. Ostatnio miałam Tommee Tippee i mimo, że tani to fajnie dawał radę. I chyba uderzę znowu w ten. Butelki albo Tommee Tippee albo Avent. Mam nadzieję, w ogole nie używać na poczatku ale wiadomo jak jest z nadzieją. Z kosmetykami nie szaleję, po sztuce na próbę, w razie jakiejs alergii ale stawiam ogólnie na atoperal. Pościel w odcieniach szarości na pewno, bo bardzo mi się takie podobają a pasują i do chłopca i dziewczynki. Pieluchy flanela i tetra, bez ograniczeń ilosciowych, to się zawsze przydaje, lepiej być przygotowanym niż liczyc na szybkie pranie :) Smoczek z lovi, kupuję od razu.

reklama
Te ubranka z reguły są większe niż te maluchy. Ja kupię pojedyncze sztuki na 50. Trochę na 56. Z 62 juz więcej, to rozmiar na chwilę dłużej. Moje dzieci niby 56cm urodzone ale w 56 to się topiły.

Do góry