reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka lipcówek

Z wyprawki nie mam jeszcze nic, ale nie dlatego, że nie chce zapeszyć czy inne jakieś tam zabobony ale przy pierwszym dziecku serio no nie wiem od czego zacząć. Ostatnio może i bym coś kupiła na wyprzedażach ale co myślicie jaki rozmiar 56 czy 62? Jak to było u Was albo jak Wy zamierzacie kupować? Jak już rozpoczne zakupowe szaleństwo to myślę też, że pójdę w neutralne kolory - szarości, biele.
Ja kupuje w większości 62cm
Mam kilka body w rozmiarze 56 ale się na ten nie nastawiam. Zawsze można iść dokupić.

reklama
Ciuszki temat rzeka ;) Moje córki miały 56cm po porodzie i w rozm 56 chodziły z miesiąc na pewno. 62 to się nogi im plątały. Syn 60cm i z 2tyg w 56 sie miescił :p No i oni klocki 4kg+ przy 3kg też inaczej ciuszek leży. A z pierwszym dzieckiem trudno wagę przewidzieć już teraz. Inna sprawa rozmiarówka 0-3m. Ona chyba nieco większa. Na pewno większe ciuszki nie zginą. Dobrze że kombinezony odpadają heh.

Ja w przy synku miałam kilka sztuk w rozmiarze 56 i musiałam dokupić a urodził się 3540g. Teraz zamierzam kupić 56 więcej niż ostatnio plus 62. Taki noworodek około 3,5 kg wagi to w 62 się topi, plus druga sprawa, że różne firmy mają różne rozmiarówki.

Moja urodziła się 2960 g i 54 cm i na początku topila się w ubrankach na 56. Musieliśmy szybko rozmiar 50 kupować :) długo nosiła 56 i 62 z tego co pamiętam.

Z wyprawki nie mam jeszcze nic, ale nie dlatego, że nie chce zapeszyć czy inne jakieś tam zabobony ale przy pierwszym dziecku serio no nie wiem od czego zacząć. Ostatnio może i bym coś kupiła na wyprzedażach ale co myślicie jaki rozmiar 56 czy 62? Jak to było u Was albo jak Wy zamierzacie kupować? Jak już rozpoczne zakupowe szaleństwo to myślę też, że pójdę w neutralne kolory - szarości, biele.
U mnie też debiut ale w sumie z tego co rozmawiałam ze znajomymi to właśnie 56 i 62. Z tym ze z tym 56 za bardzo nie przesadzać bo to nigdy nie wiadomo. Zresztą po urodzeniu bardzo szybko można zamówić :) A teraz w sumie sporo wyprzedaży więc może już też zacznę się rozglądać. Niby sporo czasu Ale tyle tego jest Ze zleci raz dwa.

U mnie też debiut ale w sumie z tego co rozmawiałam ze znajomymi to właśnie 56 i 62. Z tym ze z tym 56 za bardzo nie przesadzać bo to nigdy nie wiadomo. Zresztą po urodzeniu bardzo szybko można zamówić :) A teraz w sumie sporo wyprzedaży więc może już też zacznę się rozglądać. Niby sporo czasu Ale tyle tego jest Ze zleci raz dwa.
No ja właśnie na wyprzedażach kupowałam ciuszki teraz i muszę to przejrzeć wszystko bo sama już nie wiem co mam [emoji23]

Ja zaczynam od zera. Nie mam nic po dzieciach. Na pewno kupię łóżeczko + łóżeczko turystyczne z podwieszanym materacem. Drewniane do sypialni, turystyczne na dół do salonu, bo w dzień jesteśmy wszyscy na dole. Chciałam kosz Mojżesza ale doszłam do wniosku, że wystarczy na krótko a i w razie jakiejś wycieczki przyda się tyrystyczne. Na pewno bardziej z głową będę kupowała ubranka, żeby nie szaleć za mocno z 50-56 bo to rozmiar na chwilę. Koniecznie laktator, tu się jeszcze zastanawiam nad modelem ale na pewno elektryczny. Ostatnio miałam Tommee Tippee i mimo, że tani to fajnie dawał radę. I chyba uderzę znowu w ten. Butelki albo Tommee Tippee albo Avent. Mam nadzieję, w ogole nie używać na poczatku ale wiadomo jak jest z nadzieją. Z kosmetykami nie szaleję, po sztuce na próbę, w razie jakiejs alergii ale stawiam ogólnie na atoperal. Pościel w odcieniach szarości na pewno, bo bardzo mi się takie podobają a pasują i do chłopca i dziewczynki. Pieluchy flanela i tetra, bez ograniczeń ilosciowych, to się zawsze przydaje, lepiej być przygotowanym niż liczyc na szybkie pranie :) Smoczek z lovi, kupuję od razu.

reklama
Te ubranka z reguły są większe niż te maluchy. Ja kupię pojedyncze sztuki na 50. Trochę na 56. Z 62 juz więcej, to rozmiar na chwilę dłużej. Moje dzieci niby 56cm urodzone ale w 56 to się topiły.

Do góry