reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WyPrAwKa i niezbędne rzeczy dla naszych bobasów..

Przepraszam, że się wcinam, ale podróżuję po forum i znalazłam ten wątek Trochę czytałam od początku i powiem Wam, że przypomniały mi się czasy, kiedy to ja szykowalam wyprawkę.
Z tego co wyczytałam to moje podpowiedzi są takie:
- Przewijaka używam do dziś! Olo ma już ponad rok a oboje z małżem jesteśmy wysocy i przewijanie go na wersalce to koszmar dla kręgosłupa. Wprawdzie młodemu wiszą nogi, ale on jest przyzwyczajony i pieluch gdzie indziej nie lubi zmieniać. Polecam gorąco sztywny przewijak na łóżeczko lub komodę.
- Z laktatorem poczekajcie do porodu, bo nigdy nie wiadomo jak będzie z laktacją. W dzisiejszych czasach nie trzeba wszystkiego kupować na zapas, bo w dobrych sklepach jest wszystko od ręki. zapiszcie tylko gdzieś nazwę takiego jak chcecie i innych rzecz to wtedy mąż czy ktoś inny kupi taki jak potrzeba. Zresztą zawsze jest możliwość wymiany.
- Co do ubranek to na pierwsze miesiące polecam koszulki zamiast body. Ja nie czułam się pewnie wkładając noworodkowi coś przez głowę. Są też body rozpinane na całej długości i takie są super. Koszulki najlepsze są bawełniane wiązane pod paszką. Śpiochy polecam z rozpięciem w kroku. Takie najwygodniejsze. Olo bardzo długo był w śpiochach i kaftanach. W bardziej dorosłe ubranka zaczęłam go ubierać dopiero jak samodzielnie usiadł. Do raczkowania miał już dersiki z lumpeksów. (8mies.).
- Z butelek polecam Avent albo Canpol Balonik.
- Pościel Feretti dobra, ale niestety droga.
Chętnie coś podpowiem jak tylko będziecie chciały. Pozdrawiam!
Zapomniałam! Stelaż do wanny sprawdźcie czy jest stabilny! I czy wanienka mieści się potem do dużej wanny, bo jak maluch zacznie siadać to ze stelaża trzeba będzie zrezygnować. Na okres przejściowy polecam leżaczki do kąpieli, takie plastkowe. Nie polecam gąbkowych wkładów do wanienki. Trudno utrzymać to w czystości. lepiej włożyć na spód wanny pieluche, jeśli wogóle cokolwiek, bo maluszek w kąpieli często macha nóżkami i plącze się to wszystko niepotrzebnie. Do mycia na początek bawelniany gałganek wystarczy. Gąbka dla dziecka u nas pojawiła się dopiero po 4tym miesiącu.

reklama
Irlandia dziękujemy za rady ....troszkę z tych rzeczy już wiedziałam bo mam doświadczone koleżanki ale nawet zawsze fajnie coś przewałkować kilka razy ....:-)

ojej!!!
DI4N4 troche tego masz!!!! hehe, ja jeszcze nie mam nic do pielęgnacji synka bo skupiłam sie na ciuszkach ;))

Widzę że już nawet masz zabezpieczenia do gniazdek:-):-);-)

A herbatka nie jest potrzebna, oczywiście jeśli zamierzasz karmic piersią...

Dużo tego:szok::-)

No jestem pod wrazeniem :szok: ja nawet 1/10 tego nie mam, moze jak juz bede po przeprowadzce to tez sobie tak wszystko ladnie skompletuje :tak:
Zazdrosc mnie po prostu zrzera :-D:-D:-D

Kobitki nudzilo mi sie i popstrykalam foteczki ciuszkow naszego malenstwa - od 0-3 miesiecy...mam jeszcze kilka na 3-6 miesiecy i 6-9 miesiecy:-):-)

pajacyki cieple- frote

spiworek polar, pajacyk polar i fanaberia tatusia - szlafroczek :-)

pajacyki lzejsze...wiecej mam na 3-6 miesiecy

"koszulki nocne" - takie jak pajacyki tyle ze mozna robic nogawki lub zostawic jako koszulke nocna

pajacyki z dlugim rekawkiem ale bez nogaweczek

pajacyki z krotkim rekawkiem i bez nogaweczek

Bluzeczki, dresik, koszylka-pajacyk

Buciki

....i na koniec fanaberia tatusiowa: "BORN IN THE USA" :-)

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Procz tego mam kilka kaftanikow, czapeczki, skarpetki,sliniaczki itp:-)

RUDSON!!! śliczne te ubranka!! szlafroczek jest niezły ;)))
ja wklejam moje, co prawda nie wszystkie, ale chciałam zrobić foty w miare z bliska i tylko tyle ich zmieściłam ;)

reklama
Renifer też mam kupiony taki jak ty śpioszek niebieski ten grubszy ze zwierzątakami(na środku pierwszej dolnej foty od lewej):-)
Rudson Ty też widzę poszalałaś,ja jednak większe zakupy zostwię sobie na później żeby miec jeszcze radzochę z kupowania dzieciątku!

ogólnie oczywiście ciuszki super!

Do góry