reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

reklama
Zazdroszczę wyluzowania! Ja jestem taka panikara, ze juz mam praktycznie wszystko [emoji12] teraz jak cos dokupuje to juz z czystej przyjemności i zachcianek po prostu, a nie dlatego, ze jeszcze cos jest mi potrzebne [emoji16]

Ale powiem szczerze, ze czuje sie pewniej jak jestem juz tak przygotowana. Moze dlatego, ze to pierwsze dziecko [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w pierwszej ciąży też tak miałam :happy:

Uuu to niezłe zakupy wyszły [emoji4] ja do szpitala kupiłam jeszcze maść na sutki 100% czysta lanolina, nakładki na sutki tak na wszelki wypadek i podkłady jednorazowe do przewijania sobie na łóżko, zeby zaścielić po porodzie, zeby nie upaprać wszystkiego w razie czego, a i herbatkę dla mam karmiących piersią, bo tez czytałam ze sie przydaje.

Ja nigdy nakladek nie potrzebowalam na szczescie, a masc na sutki kupilam przy pierwszej corce ale ani razu jej nie uzylam [emoji23] dalam pozniej ta masc kolezance [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Matko kochana zestresowalam sie, ja nie mam jeszcze nic do szpitala ani dla siebie ani dla Frania. A gdyby tfu tfu nie daj Boze coś się stalo i musialabym iść do szpitala. Mój mąż ma jutro bardzo ważny egzamin poprawkowy u faceta który nigdy nikomu nic nie zalicza i takim oto sposobem żyje jego egzaminem a tu trzeba konkretną wyprawkę szykowac.
Spokojnie, nie stresuj sie. Ja zrobilam wyprawke do szpitala bo mam to mini rozwarcie i krotka szyjke, a w dodatku dosc czeste skurcze, i po prostu musze byc wczesniej przygotowana. A i tak sie smieje ze pewnie dotrwam bo mam wszystko gotowe [emoji23] tak na przekor hihi

Ja nigdy nakladek nie potrzebowalam na szczescie, a masc na sutki kupilam przy pierwszej corce ale ani razu jej nie uzylam [emoji23] dalam pozniej ta masc kolezance [emoji6]

O widzisz moja przyjaciółka z kolei mowila, ze maści zaczęła używać troche przed porodem, a potem bez tego by sie nie obyła tak bardzo mały kaleczyć jej sutki. Pewnie zależy od dziecka, ale ja to wole byc zabezpieczona w razie czego i potem nie ganiać i szukać specjalnie jak moge wszystko ogarnąć przed [emoji846]

A mi się kiedyś uzycie tych chusteczek skończyło tragedią bo wpadły w kołnierz pralki i tam sobie zostały do końca:/ a pranie niestety zafarbowało.
Tak, ja tez nie ufam czarodziejskim chusteczkom [emoji23] jezu balabym sie ze mi szlak trafi moje ulubione biale bluzki [emoji23]

Spokojnie, nie stresuj sie. Ja zrobilam wyprawke do szpitala bo mam to mini rozwarcie i krotka szyjke, a w dodatku dosc czeste skurcze, i po prostu musze byc wczesniej przygotowana. A i tak sie smieje ze pewnie dotrwam bo mam wszystko gotowe [emoji23] tak na przekor hihi

Ja wcześniej ogarnelam wszystko z tego względu, ze jestem całkiem sama, a maz wróci dopiero na 3 tygodnie przed terminem porodu, wiec wole w razie czego byc juz przygotowana i spakowana, a nie potem zostać bez niczego, bo rodzine mam 200km od Warszawy [emoji846]

Raczej były niż będą.

@mojeboje a to pech.

Izula podkłady poporodowe canpol dobrze leżą. Podpaski bella to ja potem używałam w domu.

cb7wugpju04jz4q8.png
Ale te bella to mam takie poporodowe duze z apteki. Ja je zawsze mialam, mi paczka wystarcza w szpitalu, potem duze podpaski ze sklepu [emoji6] ja sobie je chwale. Canpola podpasek poporodowych nigdy nie mialam i stwierdzilam ze nie bede zmieniac.

Mamy, gdzie w necie zamawiacie pościel do kołyski/wózka/kocyka, rożki itp? Polecicie sklep? Tylko nie jakiś pseudo designierski za milion monet.
Ja bede szyla kocyk/kolderke z minky i wlasnie głównie na wyjscia do wozeczka. Do tego podusie chce zrobic do lozeczka, bo do wozka dostalam poduszeczke w zestawie

reklama
Do góry