reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Ja mam kilka kocyków po Hani. Większość 100% bawełny. Nie lubię sztucznych materiałów. Karolowi dokupiłam już jeden bambusowy i jeden bawelniany a teraz jeszcze kupię taki bawelna/ minky. Mam już nawet wybrany :)

Dziewczyny jaka butelka na początek bedzie dobra? Czytałam ze madela jest świetna, mam tez laktator madeli, ale jest droga. A ja zamierzam karmić piersią, tylko mysle ze warto mieć butelkę na wszelki wypadek, no i kupic jedna czy wiecej? Czy kupic np Aventu bo tez czytałam ze sa chwalone i polecane.

A co do wiaderka do mycia to mysle ze to pic na wodę jednak, jakos srednio wyobrażam sobieycie w tym dziecka...

Blair na zrobiłam wywiad środowiskowy i kupiłam Lovi Medical +, kupiłam dwie małe i dwie większe ale też zamierzam karmic piersia, butelki będą awaryjnie żeby np podać mój pokarm albo gdy się okaże że go nie mam... Myślę że na początek tyle sztuk wystarczy w zupełności :-)

Blair kup sobie 2 butelki, 125 ml i 260 , nawwt jak bedziesz karmic piersią to mozesz swoje mleko dac jak ktos z małą zostanie,
kup sobie albo madelle do laktarora , lub avent ona jest tez bardzo dobra antykolowa

dziewczyny mysle, ze takie dwie butelki w zupelnosci wystarcza, ja mialam jedna i jej nie uzywalam, wiec to wszystko okaże się w praniu :)

Dzieki za pomoc, ja wlasnie myślałam o 1-2 i chyba sie na avent zdecyduje, widze ze duzo mam je używa, z tego co zauważyłam na codzień ;)

reklama
Ja tez postawilam na butelki z aventu bo czytalam i maja bardzo dobra opinie a tak jak so_happy pisze w necie mozna kupic za 16zl, bo jak w smyku na nie patrzylam to byly za ponad 30zl o_O

A laktator podlaczalam, zeby sprawdzic czy wszystko sprawnie chodzi, to powiem wam, ze cichy jest jak na elektryczne ustrojstwo :) a jak sie sprawuje to sie dopiero okaze w pazdzierniku :)

Do góry