reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Naszych maluchów:) czyli co polecamy :)

Silje1008

Fanka BB :)
Dziewczęta, z racji tego, ze mamy bardzo gwarno na Naszym głównym wątku, utworzyłem nowy z polecana lub nie:) wyprawka dla mamy i malucha.

U mnie i mojego Julka sprawdziło/sprawdza się:
1. Chusta:) cudowny gadżet, i wbrew pozorom nie jest trudna w zamotaniu:)
IMG_4176.JPG

2. Linomag zielony do pupci na odparzenia:)
IMG_5337.JPG

3. Bujak Babybjorn ( drogi, ale warty swej ceny)
IMG_3831.JPG

4. Żel do mycia ciałka i włosów ( baaaardzo wydajny, nie uczula, pachnie bosko, super dba o skore) lipikar la roche posay
IMG_5338.JPG

5. Na problemy z pupa po uczuleniu na Pampersy, bambusowe pieluszki bambiboo z rossmanna:)
IMG_5339.JPG

7. Pieluchy tetrowe, kupiłam kilka flanelowych dodatkowo, chociaż większość młodych mam odradzało, bo nie będę używać..... miały racje:))). Tetrowych kupiłam ok 10-15szt, tych flanelowych nie użyłam wcale :))). Tetra jest potrzebna na ulanie, wytarcie buźki, przykrycie, okrycie swoje ramienia podczas noszenia brzdąców:) tetra jest po prostu obowiązkowa:)
b5e72e794f46ba0baec027d200f5a8e2.jpg

reklama
8. Nie każdej mamie się przyda, i ogólnie nie polecam kupna przed rozwiązaniem, bo być może nie przyda się wcale... mowa o laktatorze. Ja korzystałam z boskiej modeli swing
IMG_5341.JPG

9. Gadżet nie koniecznie obowiązkowy dla każdego. Ja natomiast nie wyobrażam sobie Naszej egzystencji bez niego. Monitor oddechu. U Nas sprawdza się do dziś Baby Sense 5 lub 7- teraz nie pamietam, ale obiecuje rano sprawdzić:))
IMG_5342.JPG

10. Termofor na brzuszek, najfajniejszy dla Nas to ten z wypełnieniem z pestek wiśni:)- pożyczyłam od siostry i zakochałam się :)))
IMG_5343.JPG

11. Rodziłam zima, ale słyszałam ze większość dzieci to lubi:)- otulacze i rożki:)
IMG_1539.JPG
- ten używany tylko po kąpieli:) Juleczek w nim bardzo szybko zasypiał:))). Oczywiście po jakimś czasie takie krępowanie ciałka już było denerwujące dla kawalera:)

12. Inhalator.... niestety lub stety to must have każdego posiadacza malucha lub staszaka. Pierwsza doraźna pomoc z katarkiem, zatkanym noskiem i górnymi drogami oddechowymi jeśli coś zaczyna się dziać. Inhaluje solą fizjologiczna, nabudose lub. ectodose- totalnie bezpieczne dla dzieci
IMG_5344.JPG

13. Podusia do usypiania- do dzisiaj korzystam;). Prostokątna, płaska
IMG_5345.JPG
IMG_4236.JPG

Maść na sutki [emoji3] ja smaruje zawsze od pierwszego karmienia i koniecznie za każdym razem po. Wersja tańsza i droższa, używałam obu. Droższa jest bardziej wydajna, gęsta i używałam nie tylko do tego [emoji6] . Ten maltan tez fajny ale szybciej się zużywa i bardziej to taki krem.
Screenshot_20190102-080532.jpeg
Screenshot_20190102-080548.jpeg

reklama
Termometr . Generalnie każdy używa innego. Ja mam taki do "strzelania" ale nie zawsze pomiary dokładne. Generalnie jakis trzeba mieć [emoji3]

Do góry