reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
dziewczyny spokojnie, dwójkę już miałam i bez żadnych śpiworków, wałeczków, klinów spali i mają się dobrze, rożek miałam zwykły, pierwszy spał w rożku , takim zwykłym, bo była zima i mi też było łatwiej nosić w rożku, za to drugi już bez rożka. Teraz zależy od pogody i jak mi bedzie wygodniej, nadal mam ten stary rożek, nowego nie kupuję, a przykrywać będę prawdopodobnie tylko kocykiem.

Ja przy Antku mialam tylko rozek. Nawet poscieli nie mialam. Kupilam gdh Antek mial miesiac. Rozka nie nawidze ;p. Niewygodnie mi sie w nim Antka nosilo.. i ogolnie mialam wrazenie, ze mu sie nie podoba.

Teraz kupilam klina pog glowke, bo przy Antku mi tego brakowalo. A do spania bedzie kocyk cienszy albo grubszy i tyle. Spiworek tez mam praktycznie nowy. Antek do dzisiaj ma tak, ze jak poczuje koldre/kocyk na sobie to od razu przebiera nogami i pozbywa sie nakrycia. W spiworku nogi chodzily mu jakby na rowerze jechal..

Wszystko zalezy od dziecka i od naszej wygody. Jak nasze dzieciaczki beda spaly okaze sie pewnie dopiero w kwietniu jak juz beda na swiecie.

Dziewczyny rozumiem ze jak dziecko ulewa to te kliny to sila wyzsza ala tak dla zdrowia malucha to chyba fizjoterapeuci na plasko zalecaja spac?

teva niby tak ale każdy jest inny jak u dorosłego jeden lubi spać na płaskim np mój małż a inni wysoko- ja, Filip też woli mieć coś pod głową więc trudno wyczuć tak naprwdę

U mnie w szpitalu mowili zeby dzieck nie lezalo na plasko, bo ma jeszcze niewyksztalcony przelyk czy cos tam i mleko moze sie cofac. Wozki szpitalne, w ktorych maluchy jezdzily byly wiec tak ustawione, ze dziecko lezalo wlasnie jak na takim klinie...

Dziewczyny rozumiem ze jak dziecko ulewa to te kliny to sila wyzsza ala tak dla zdrowia malucha to chyba fizjoterapeuci na plasko zalecaja spac?

Mój od początku leżał na płasko. Gdy ulewał to tylko po jedzeniu, no ale wtedy wystarczyło do odbicia ponosić na ramieniu.
Tak naprawdę te wszystkie "wynalazki" można kupić już po urodzeniu dziecka i tego się trzymam. Jak będzie mi coś potrzebne to pójdę i to kupię.

w sumie to ja podkładam pod materac wielki atlas. pomaga to i na ulewanie i na katar, a dziecko śpi na płaskim, tylko lekko pochyłym. Mozna leż pod nogi łóżeczka podkładać książki. Dla mnie klin jest zbędny.

reklama
w sumie to ja podkładam pod materac wielki atlas. pomaga to i na ulewanie i na katar, a dziecko śpi na płaskim, tylko lekko pochyłym. Mozna leż pod nogi łóżeczka podkładać książki. Dla mnie klin jest zbędny.
Ja podkładałam książki pod nogi łóżka, ale tylko wtedy jak Filip był chory.

Do góry