reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
jeśli chodzi o przewijak Ami przewijałam na przewijaku takim nakładanym na łóżeczko, wygodniej mi było ze względu na kręgosłup, szczególnie po cc, później na łóżku, w wózku, gdzie trzeba było :-) jeśli chodzi o wanienkę korzystaliśmy z niej dość długo (nie mieliśmy największej), ale przecież Ami już siedziała, nie leżała w wanience, później już kąpaliśmy Ją w brodziku (kupiłam taką wkładkę antypoślizgową)- w wynajmowanym mieszkaniu mieliśmy tylko prysznic ;-)

Iśku u nas było i będzie dokładnie tak samo z wanienką;-) Teraz mała już szaleje w brodziku bo mamy ciut większy, ale ja się urodzi dzidzia to pewnie też chętnie skorzysta znów z wanienki w brodziku;-)

Kurcze to u nas musi byc duza wanna. Antek szaleje w niej jak dzika ryba :p.
Lezy na plecach.. na brzuchu i udaje, ze plywa. Tak juz jest ponad rok. Jak bedzie drugie to Antek bedzie musial troche przystopowac, bo pewnie w dwojke tam beda siedziec w tej wannie juz w zime :D

my też wkładamy teraz wanienkę do brodzika.
Jak robiliśmy remont po kupnie mieszkania, to specjalnie pod dziecko zrobiliśmy głęboki brodzik... ale i tak fajniej i wygodniej kąpie się w wanience (i to tej krótszej) Gosia sobie siedzi, wodę szybko się napuszcza i jest fajnie.
Jak była malutka i kąpałam ją na leżąco, to miałam dłuższą wanienkę, bo wygodniej w takiej spłukiwało się główkę, wanienkę kładłam wtedy na pralce i koszu na brudną bieliznę. Teraz jest u dziadków... i wydaje mi się, że strasznie długo trzeba ją napełniac...

U nas Maja też w wanience była kapana ale strasznie w niej brykala, uwielbia kąpiele to zmailowanie do wody ma po mamusi haha, więc zaczęliśmy ją kąpać w dużej wannie... fakt wody trzeba nalać sporo... więc często ja kapalam się z Mają, łatwiej było mi ją kontrolować ;) i zabawę miałyśmy super

reklama
Widze ze ruszyl temat wanienek-jak dla mnie na czasie ;-) Myslalam zawsze ze do 50 zl spokojnie cos sie kupi bo to przeciez zwykla miednica tylko w innym ksztalcie a tutaj sie okazalo:
-skoro kapac bedziemy w salonie noworodka to wanienke przenosic trzeba wiec plasik musi byc porzadny i wytrzymaly
- przydalby sie odplyw zeby nie tachac z woda jej przez caly dom
- skoro zakladalam ze ma lezec na dwoch taboretach to dobrze zeby miala antyposlizgowe dno lub... moze rozwazyc stelaz? hmmm tylko te za 60 zl mi nie pasuja bo parkiet podrapia-nie maja zazwyczaj gumowych nozek
- a moze zestaw rozkladany na wanne przewijak i obok wanienka? cena? 400 zl - po prostu cudownie!

HELP...................................

Do góry