reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

pchełka pytałaś o rady i opinie, pisałam więc co myślę
nie będę Cię przekonywać, skoro masz wyrobione zdanie;-)

moja Gosia trochę przed 2 urodzinami przeniosła się do takiego (już wcześniej wklejałam)
ŁÓŻKO DLA DZIECKA LUX 80X160 80X170 80X180 80X200 (2907676349) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
to łóżko ma barierki, które można całkowicie zdemontować (zdjęcie prawie na samym dole - przed kolorami wybarwień)

reklama
Nef, hehe nie mam wyrobionego zdania, tylko rowniez pisze to co mysle:)))

Dokladnie twoje lozeczko jest super wiec widze ze blokady beda pelnily dokladnie taka sama funkcje...Staram sie kupic meble na ok 2-3 lata, bo pozniej bede kupowac dom i zmieniac wszystkie meble, stad staram sie uniknac niepotrzebnych wydatkow.

Kurcze ale ta cena ponad 1000 zl za lozeczko powala...Skad oni biora takie kwoty??

Pchła ja też mam problem jeśli chodzi o łóżeczko dla dziecka, mam mało miejsca i też będę kupowała takie, które będzie na 2-3 lata bo potem dzieciaczkom kupie piętrowe (mieszkamy u rodziców i mam tylko dwa pokoje). Znalazłam takie: Łóżeczko-tapczanik z szufladą DELFINEK Produ Bydg (2936432660) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.,
Zobacz załącznik 530060ma wymiary standardowego łóżeczka (120/60) i moim zdaniem w mojej sytuacji jest najlepszym rozwiązaniem. Do tego dokupuje fajną pościel (troche mnie pociągnie po kieszeni ale myśle że warto) Zobacz załącznik 530059
Ale każdy ma swoje gusta i wybór należy do was.

Wydaje mi sie ze dluzej mozna troszke stosowac wersje z wyjmowanymi szczebelkami jesli sie boimi, mozna rowniez kupic takie jakby boczne zabezpieczenia do lozek(widzialam w sklepie). Ale wiecie... ja od 1,5 spalam w normalnym lozku, teraz moja znajoma tez coreczke 1,5 roczna kladla do zwyklego lozka....mysle, ze nie ma co przesadzac-przeciez 3 latka nie bede w dziecinnym lozeczku trzymac...te zabezpieczenia to swietna sprawa jesli ktos sie boi...Ja chyba skusze sie na to lozeczko:)

A to ta barierka:

IKEA BARIERKA BARIERA BLOKADA DO ŁÓŻKA VIKARE (2894598162) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Właśnie też o takich zabezpieczeniach chciałam napisać. Ogólnie łóżeczko mi się podoba i jakbym miała kupować, to też na dłużej :-)

pchełka pytałaś o rady i opinie, pisałam więc co myślę
nie będę Cię przekonywać, skoro masz wyrobione zdanie;-)

moja Gosia trochę przed 2 urodzinami przeniosła się do takiego (już wcześniej wklejałam)
ŁÓŻKO DLA DZIECKA LUX 80X160 80X170 80X180 80X200 (2907676349) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
to łóżko ma barierki, które można całkowicie zdemontować (zdjęcie prawie na samym dole - przed kolorami wybarwień)

Też bardzo fajne łóżko. My chcemy spróbować Małego przełożyć do normalnego łóżka. Niestety zabezpieczeń się nie da zamontować, ale on dość szybko miał wyjęte szczebelki i sobie wspaniale radzi, więc liczę że i to poskutkuje. Na początku będziemy kłaść materac na podłogę, a jak się to nie sprawdzi, to kupimy mu nowe łóżeczko.

A co tam pochwale sie pierwsza zdobyczą :)

Przewijak komoda z wanienka w jednym - oczywiscie uzywane ale w miare dobrym stanie :) kocyk i tak na ten przewijak idzie wiec nie martwilam sie pęknięciami..mały szkopuł ze niema śróbek na środkowe polki ale męza powiedział ze cos sie dopasuje :)

2komoda.JPG

daliśmy 50 zł :) mysle ze warto było, chociaz z tego wzgledu ze wszystko bede miała pod reka a w dodatku ta wanienka ktorej niebede musiała dzwigac chcac wylać wode, w poprzedniej ciazy sie nadzwigałam teraz podziekuje :)

reklama
Do góry