reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

reklama
ja zdecydowanie polecam kliny, nawet jak dziecko nie ulewa. Przetestowałam na 2 swoich dzieci i byłam zadowolona.
Poza tym pozycja zupełnie na płasko wcale nie jest dobrą pozycją da noworodka. Datego wcześnieki układane są zawsze w specjalnych poduchach - rogalach, żeby mogły byc bardziej zwinięte, i żeby bardziej przypominało to warunki znane dziecku z macicy.
Pochwalę się, że mamy od wczoraj wózek :-) miał być pod koniec maja ale przyszedł z wcześniejsza dostawą :) Jest szary i śliczny!!!

Nam położna mówiła, żeby kliny używać w przypadku ulewania ale zawsze wkładać pod materac, nigdy na. Można też zamiast tego podłożyć segregator czy większą książkę.

Dziewczyny w Rossmann promocja na Bepanthen maść 100g za 32,99zł. To chyba tanio? Nie interesowałam się akurat ceną tej maści, a tu kilka razy polecałyście

W gemini 25 zł
Z tego co kojarzę są dwie wersje maści. Maść ochronna i maść 5%
Dla dzieci jest ta ochronna.

Ale się nazbierało tematów :-D
Klin - nie miałam i mężowi nie kazałam w nocy po niego lecieć, więc jak dla mnie nie jest rzeczą pierwszej potrzeby :biggrin2:
Bepanthen - ostatnio kupiłam jakieś opakowanie 100+30 w Auchan za 36zł
Ja na co dzień piorę w Białym Jeleniu, ale dzieciowe nie pamiętam, ale chyba w Jelpie prałam.

Do przychodni nie trzeba być zapisanym razem z dzieckiem - ja tak mam. Żadnych papierów ode mnie w szpitalu nie chcieli, ale to było 4 lata temu.

reklama
Do góry