reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

reklama
ja zdecydowanie polecam kliny, nawet jak dziecko nie ulewa. Przetestowałam na 2 swoich dzieci i byłam zadowolona.
Poza tym pozycja zupełnie na płasko wcale nie jest dobrą pozycją da noworodka. Datego wcześnieki układane są zawsze w specjalnych poduchach - rogalach, żeby mogły byc bardziej zwinięte, i żeby bardziej przypominało to warunki znane dziecku z macicy.
Pochwalę się, że mamy od wczoraj wózek :-) miał być pod koniec maja ale przyszedł z wcześniejsza dostawą :) Jest szary i śliczny!!!

Nam położna mówiła, żeby kliny używać w przypadku ulewania ale zawsze wkładać pod materac, nigdy na. Można też zamiast tego podłożyć segregator czy większą książkę.

Dziewczyny w Rossmann promocja na Bepanthen maść 100g za 32,99zł. To chyba tanio? Nie interesowałam się akurat ceną tej maści, a tu kilka razy polecałyście

W gemini 25 zł
Z tego co kojarzę są dwie wersje maści. Maść ochronna i maść 5%
Dla dzieci jest ta ochronna.

Ale się nazbierało tematów :-D
Klin - nie miałam i mężowi nie kazałam w nocy po niego lecieć, więc jak dla mnie nie jest rzeczą pierwszej potrzeby :biggrin2:
Bepanthen - ostatnio kupiłam jakieś opakowanie 100+30 w Auchan za 36zł
Ja na co dzień piorę w Białym Jeleniu, ale dzieciowe nie pamiętam, ale chyba w Jelpie prałam.

Do przychodni nie trzeba być zapisanym razem z dzieckiem - ja tak mam. Żadnych papierów ode mnie w szpitalu nie chcieli, ale to było 4 lata temu.

reklama
Do góry