reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Pochwalę się :)
Oto nasz wózek:
Zobacz załącznik 618739Zobacz załącznik 618740Zobacz załącznik 618741
W eleganckim stanie i z pełnym wyposażeniem (torby, moskitiery itd.). Wydaje mi się, że w ogóle nie był używany, przynajmniej takie sprawia wrażenie. Rodzice nawet nie wiedzieli, że nosidełko można wpiąć do stelaża. Ale super ludzie! Widać, że zakochani w swojej córeczce.
Rączka w ogóle nie zużyta, koła w super stanie i do października ma jeszcze gwarancję. Chyba faktycznie mało go używali. Jestem happy.
Niebieski, pewnie wszyscy będą mówić, że spodziewaliśmy się chłopca :D ale spodobał nam się ten kolor/kropki a przede wszystkim cena - 300zł.

reklama
Michalina - niech sie dobrze prowadzi :-D
Co za roznica jaki kolor. Rozowy dla chlopaka by mnie razil, ale cala reszta kolorow nie...

Podoba mi sie ten wozek

Michalina fajny wóz :) On jest dość uniwersalny, bo niebieski, ale w kropki :-) z resztą tak jak mówi Makota, byleby nie chłopak w różu, a tak to luzik.
Mój wypatrzony wózek idzie dzisiaj obejrzeć koleżanka. Znalazłam w Poznaniu :-p Mam nadzieję, że będzie jak na zdjęciach i w opisie, bo wygląda przyzwoicie. Jak się zakup uda, to się pochwalę.

Pffff, kolor wózka to akurat każdego sprawa jaki chce, ja mam szaro-czarna gondole i fioletowo-szara spacerowke, spacerowke-parasolke w ogóle w szarosciach i jakoś problemu z tym nie mam :) przynajmniej będzie wam też pasował jak drugi chłopak będzie :) a kropki fajne :)

To i ja dodam coś w temacie wózków...
Właśnie mąż pojechał odebrać. Też kupiłam używany ....ale to będzie nasz 3...:tak:
Nie wiem gdzie to się wszystko zmieści.
Ale pochwalę się moim sprytem...;-)
Ponieważ mieszkam na 2 piętrze bez windy zależało mi na lekki wózku. Mieliśmy spacerowego Nomada po córce, który należy do najlżejszych wózków, no i musiałam dokupić gondolę. Ale mimo wszystko 2 dzieci+ zakupy + wózek to za dużo do ogarnięcia na schodach.
I wpadłam na chyba dobry pomysł. Kupiłam zestaw z tej samej firmy ze stelażem składanym podobnie jak parasolka, z gondolą i spacerówką, w dobrej cenie. I teraz większy stelaż, terenowy będzie na dole, lekki stelaż w domu, do przeniesienia jedynie gondola. No i odpada czyszczenie zabłoconych kół. A w mieszkaniu amortyzacja nie jest potrzebna, a wózek awaryjnie się w domu przydaje.No i fotelik pasuje do obu stelaży , więc mamy mnóstwo opcji.....
Ciekawa jestem jak to wyjdzie w praktyce...???
Co myślicie?:-)

Kopacz- nie martw się, jeszcze znajdziesz swój wóz :) ja w zasadzie wiedziałam, że chcę skrętne koła pompowane, 3w1, w miarę lekki ale to nie był priorytet. I szukałam okazji.

mika8 - ja też się nastawiam, że wózek w domu się przyda. Myślę, że fajny pomysł. Najważniejsze, żeby Tobie było jak najwygodniej i najłatwiej zapanować nad wszystkimi "sznurkami". Ciekawa jestem jak to będzie w praktyce :)

Billeina - i jak wózek? A jakiego szukasz? A może już znalazłaś :)

reklama
No i wózek dotarł.
Spełnia moje oczekiwania, bo przyznaję,że kupiłam w ciemno. To i tak rozwiązanie na jakieś 6-8 msc. Pewnie jak najszybciej przesiądziemy się do Maclarena, w razie czego będą jeszcze 2 spacerówki w zapasie.
póki co córka ma najwięcej radości , bo może wozić wszystkie swoje pluszaki....

Wybór wózka to trudna sprawa...Każdy ma inne oczekiwania i warunki typu wielkość bagażnika w aucie, winda lub jej brak, wysokość rączki dostosowana do wzrostu no i oczywiście styl życia ... A i tak czasem po miesiącach szukania i zakupie okazuje się ,że to jednak nie to....

Do góry