reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka, akcesoria dla niemowląt - sklepy w Bielsku

Witam:biggrin2:,
Jako mama 18miesięcznego Brzdąca też się z chęcią wypowiem w temacie, więc oto mój ranking:
- http://www.maan.bielsko.pl/kontakt.html
- Auchan
- http://www.agdperfect.pl/shop/informacje.php?id=4
- ubranka używane Imex sp. z o.o., ul. Cieszyńska 365, 43-382 Bielsko-Biała (między Agencją Rozwoju Regionalnego a Bielskim Centrum Przedsiębiorczości) - bardzo duży wybór zarówno ubranek wycenionych, jak i na wagę, wszystko czyściutkie, wiszące na wieszakach, więc nie trzeba przegrzebywać sterty ubrań, aby coś znaleźć ciekawego; sama tam ubieram Małego.
Co do sklepu w Wapienicy - oni zamawiają produkty w Maan, więc dodatkowo doliczają swoją marżę.
Wg mnie w Blanca Baby ceny mają wyższe niż w wymienionych wcześniej hurtowniach.

reklama
Ivette można zamówić przez internet, ale i można osobiście pojechać i kupić na miejscu - ceny te same, co na Allegro:tak:. W moim rankingu są na 3 miejscu.

ja na razie kompletuję wyprawkę w Dudusiu, przy każdych zakupach dostajemy rabat:-)
ciągle nie mogę się wybrać do Blanki - a mają tam wózki z Mutsy??? Może jutro się wybiorę obym tylko nie znalazła taniej rzeczy które już kupiłam :-D bo będę :wściekła/y:.....

Może nie zupełnie w temacie ale jeżeli ktoś byłby chętny to mam do sprzedania mnóstwo ubranek po moich córkach w rozmiarze od 0 do 1 roku wszystko jest w bardzo dobrym stanie uprane i uprasowane większości są to ubranka znanych marek next , H&M,Wójcik,Coccodrillo itd
w tym kombinezon Wójcik rozmiar 68
2 komplety do chrztu (z wszystkim kurtka, płaszczyk,ocieplane spodenki czapeczka jeden zestaw jest firmy Mini Niebo-małe dzieło sztuki) zestawy są zimowe
mam też trochę zabawek , matę edukacyjną Tiny Love, karuzelkę FP, monitor oddechu
znajdą się też jakieś ubrania ciążowe -raczej na szczupłą osobę
nie wysyłam zdjęć chętnych zapraszam do osobistego pooglądania i poprzebierania mieszkam w Lipniku przy ul.Polnej bardziej szczegółowe informacje na priva
na prawdę polecam bo ubranka nie są zniszczone niektóre założone dosłownie raz(mam nadzieje że mój mąż tego nie przeczyta) -mam małą obsesję na punkcie dziecięcych ubranek ;) - długo nie mogłam się z nimi rozstać ale już nie mieszczą mi się w domu liczyłam że dam je siostrze ale jakoś nie pali się do roboty pozdrawiam

przypomniało mi się że mam jeszcze laktator Medeli elektryczny i ręczny i sterylizator do mikrofalówki Aventu

Ostatnia edycja:
Juz w połowie czerwca otwarcie
odzież używana, zabawki, akcesoria dla dzieci

nie masz wiele pieniędzy a chcesz aby twoje dziecko było zawsze ładnie i modnie ubrane? Zapraszamy do naszego sklepu w którym oferujemy:
Eksluzywną dziecięcą odzież używanąw rozmiarach 56 –140
używane zabawki oraz
akcesoria dla dzieci i niemowląt

tylko u nas światowe trendy mody dziecięcej firm:
Gap, next, early days, mother care, nike
i wiele innych

w naszym sklepie kupisz także używane zabawki i akcesoria dla twojego dziecka firm fisher price, vtech, playskool itp.

Sklep przy ul.sobieskiego 2 naprzeciwko sadu

Witam wszystkie mamy a ja całą wyprawkę kupiłam w internecie, w sumie tylko wózek kupiliśmy w sklepie gdzie słono przepłaciliśmy. Jest masa sprzedawców gdzie można tanio kupić np akcesoria wszystkie i to bardzo tanio. Z ciuszkami jest ciężki wybór bo jest tego tyle.............. ale mam sprawdzonego sprzedawcę gdzie do dziś ubieram małego człowieka, może komuś przydadzą się gatunkowe angielskie ubranka to polecam THIS WAY - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Hejo
Jeśli chodzi o wyprawkę lekowo-higieniczną to zrobiłam ją w aptece internetowej Dbam o Zdrowie - portal o zdrowiu i apteka online - www.doz.pl. maja tam specjalny program " Mama i maleństwo" i jest taniej a odbiór jest w BB (maja chyba 3 apteki )Wiec juz wszystko mam:) jeśli ktoś chce moge posłać liste co ja kupiłam.
Co do innych rzeczy:
-wózek- zakupiony przez internet-ale wcześniej zobaczyłam go w sklepie
-łóżeczko j.w.
-ubranka...hurtownia Blanca w BB ale musze przyznać że drogo tam mieli;/ wiec udałam sie po ciuchach używanych:0 )bardzo fajny jest sklep w Jasienicy Szafa sie nazywa nie ma duzo tam ubranek ale za to super jakość:)
Mi zostało jeszcze 6 tygodni;)

reklama
to ja dodam swoje "3" grosze :)

akurat wyprawkę robiłam pół roku temu i trochę się nachodziłam tu i tam :) (a raczej najeżdziłam)
MAAN - hurtownia nie istnieje już na ul. Komorowickiej od czerwca tego roku
Blanca - TRAGEDIA mega drożyzna w porównaniu z innymi sklepami!!!! nie polecam :))
Duduś - tutaj można by opisywać w parę godzin ale w skrócie tak: obsługa fatalna - widać że sprzedawcy mają prowizję i wciskają klientowi najdroższy produkt - byłam zainteresowana kupnem wózka 3 w 1 oraz krzesełka do karmienia - za każdym razem co innego mi wciskaskano a ostatnio usłyszałam, że fotelik do samochodu za mniej niz 800 zł to "Chłam" cytat dosłowny :)))) w końcu kupiłam ten sam wózek od producenta z czestochowy za 600 zł TANIEJ!!!!!!

Gluck - teraz jest otwarty na komorowickiej - pani z obsługi bardzo niekompetentne - wciskały mi kit ze nie ma czegoś takiego jak pościel dla niemowlaka rozm. 120x90 :)))))) kupione wreszcie na necie :)

Jeżeli chodzi o ubranka to przypadkowo trafiłam kiedyś na sklepik w Pisarzowicach kolo Delikatesów Centrum - mają fajny wybór i co dla mnie BARDZO WAŻNE - od polskich producentów - nie chce kupowac chińszczyzny tym bardziej, że dziecko jest alergikiem :)

Ceny bardzooooooo fajne moze dlatego, że nie jest to sklep w centrum handlowych -gdzie czynsze wynosza kilkanaście tysięcy złotych

dwa tyg temu pojechałam tam ponownie i nakupowałam ubranka na zime :) wg mnie warto czasami podjechac kawałek i kupić ubrania polskie i z dobrej gatunkowo bawełny

W bielsku brakuje mi takich sklepów dla maluchów - bo w kioskach na osiedlach mają tureckie rzeczy - pozostają centra handlowe ale tam znowu ceny kilkakrotnie wyższe :/

Do góry