reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wypływanie spermy

reklama
To ja odpowiem ze swojego doświadczenia. Czasem jest tej spermy spora ilość a czasami trochę mniej i wtedy nie ma takiego "wycieku". Ja zawsze "po" podmywam się i zauważyłam, że czasami sperma wypływa od razu a czasami jak trochę dłużej pochodzę (po podmyciu się) i wtedy czuję to jak taki upław. Partner ten sam.

Hm nie widzę nic przesadnego w moim pytaniu. Skoro pojawił się spory odzew z normalnymi odpowiedziami to mówi samo za siebie. Widziałam naprawdę śmieszne pytania ale nie dolewałam głupiutkich komentarzy do oceanu „smieszkow”, bo wbrew pozorom często kobiety dany problem trapi.
jak można myśleć, że nie można zajść w ciążę bo sperma wypływa? Dziwić się, że później na Facebooku ktoś ciśnie beke z takich pytań, nieraz już widziałam jak ludzie wrzucają zrzuty z różnego forum i komentują. Jak się martwisz to lepiej poleż z nogami w górze, ale nie zadawaj takich pytań.

reklama
Myślę, że wiele zależy od tego, jak dużo spermy ma mężczyzna w jednym wytrysku. Obecnego partnera sperma zawsze mi wypływa i to bardzo po stosunku. Miał badanie nasienia i ma niesamowitą ilość plemników i objętość jednego wytrysku, kilkukrotnie przekroczone normy. Z 5 kobiet by jednym wytryskiem obdzielił. :)
Natomiast jeśli mężczyzna ma niedużej objętości wytrysk, a do tego też może sperma jest bardziej lepka, to nie będzie tak wypływać. Myślę, że to logiczne. :) Przyjmując, że sperma powinna mieć wg badań nasienia co najmniej 1.5 ml, to inaczej będzie wypływać, jak mężczyzna ma 1 czy 1.5 ml, a inaczej jak ma 4 czy 6 ml. 😅

Do góry