reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wypłata wynagrodzenia na zwolnieniul ekarskim

Dzięki, tak właśnie myślałam bo ja też miałam podobnie będąc w ciąży- zaszłam w ciążę po 9 miesiącach pracy. Ale mojej koleżance ktoś bzdur nagadał, że jak nie pracowała przez 2 lata to pieniądze z zusu będą marne, tylko jakieś zasiłki. Wolałam się upewnić, bo przepisy ciągle się zmieniają a po co dziewczynę stresować na początku ciąży!

reklama
Spoko, niech sie nie stresuje :)
A ile ona dokladnie przepracowala?
Bo jesli niepelny miesiac to troche nie bardzo fajnie...bo to tzw. czas wyczekiwania.

witam ;-)

to moze i mi pomozecie ;-)

pracuje w budzetowce i dostaje stale wynagrodzenie a raz na kwartal mamy premie... i teraz mam pytanie: czy premia ktora nie jest wyplacana razem z wynagrodzeniem tylko osobno bedzie sie liczyla do sredniej???

z gory dziekuje za odpowiedz ;-)

pozdrawiam ;-)

premie są wypłacane według uznania pracodawcy i nie są wliczane do podstawy wynagrodzenia

a żeby mieć chorobowe musi być przepracowany pełny miesiąc przynajmniej

Rubi, moim zdaniem, najlepiej bedzie, jak sie spytasz swojej kadrowej w pracy. Ona bedzie wiedziala najlepiej :) Pozdrawiam.

Rubi do wypłaty chorobowego liczy się tylko podstawę pensji, żadne dodatki i premie się nie doliczają:-(.

heh... przepracowane mam ponad 2 lata ;-) wiec wyplaca wyplaca - to solidna firma i na bank wyplaca - nie wiedzialam tylko ile - grunt ze nie dostane mniej niz normalnie ;-)

na szczescie mam fajne ubezpieczenie grupowe i jak sie dzidzia urodzi to bedzie na najpotrzebniejsze rzeczy ktorych dla drugiego dziecka jest o wiele mniej niz przy pierworodnym ;-)

reklama
Hmm... a ja nie bylabym taka pewna co do tych premii i dodatkow, bo gdzies w innym temacie na tym forum dziewczyny pisaly ze im doliczano to do chorobowego. Ale na 100% pewna nie jestem.

Do góry