Dzięki, tak właśnie myślałam bo ja też miałam podobnie będąc w ciąży- zaszłam w ciążę po 9 miesiącach pracy. Ale mojej koleżance ktoś bzdur nagadał, że jak nie pracowała przez 2 lata to pieniądze z zusu będą marne, tylko jakieś zasiłki. Wolałam się upewnić, bo przepisy ciągle się zmieniają a po co dziewczynę stresować na początku ciąży!
reklama
witam ;-)
to moze i mi pomozecie ;-)
pracuje w budzetowce i dostaje stale wynagrodzenie a raz na kwartal mamy premie... i teraz mam pytanie: czy premia ktora nie jest wyplacana razem z wynagrodzeniem tylko osobno bedzie sie liczyla do sredniej???
z gory dziekuje za odpowiedz ;-)
pozdrawiam ;-)
to moze i mi pomozecie ;-)
pracuje w budzetowce i dostaje stale wynagrodzenie a raz na kwartal mamy premie... i teraz mam pytanie: czy premia ktora nie jest wyplacana razem z wynagrodzeniem tylko osobno bedzie sie liczyla do sredniej???
z gory dziekuje za odpowiedz ;-)
pozdrawiam ;-)
Zuz-Inka
MAMA NA PEŁNY ETAT
premie są wypłacane według uznania pracodawcy i nie są wliczane do podstawy wynagrodzenia
a żeby mieć chorobowe musi być przepracowany pełny miesiąc przynajmniej
a żeby mieć chorobowe musi być przepracowany pełny miesiąc przynajmniej
heh... przepracowane mam ponad 2 lata ;-) wiec wyplaca wyplaca - to solidna firma i na bank wyplaca - nie wiedzialam tylko ile - grunt ze nie dostane mniej niz normalnie ;-)
na szczescie mam fajne ubezpieczenie grupowe i jak sie dzidzia urodzi to bedzie na najpotrzebniejsze rzeczy ktorych dla drugiego dziecka jest o wiele mniej niz przy pierworodnym ;-)
na szczescie mam fajne ubezpieczenie grupowe i jak sie dzidzia urodzi to bedzie na najpotrzebniejsze rzeczy ktorych dla drugiego dziecka jest o wiele mniej niz przy pierworodnym ;-)
reklama