reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wypadające włosy po porodzie.

Hej Dziewczyny,
no właśnie..sama się obawiałam problemu wypadających włosów po porodzie bo widziałam jak traciła je garściami siostra :( ale koleżanka poradziła mi Kerabione Mama. Jest to suplement polecany również w okresie ciąży i po urodzeniu, właśnie na skórę, włosy i paznokcie. Sama zaczęłam go stosować dopiero po urodzeniu Bartusia i powiem Wam, że byłam zdziwiona po 2 mięsiącach stosowania miałam dużo tych małych rosnących włosków- baby hair. Owszem wypadały mi trochę włosy, ale widziałam , że rosną nowe i nie zauważyłam jakiegoś przeżedzenia włosów więc polecam :) Paznokcie też miała twarde po Kerabione Mama więc produkt warty uwagi :) pozdrawiam was serdecznie

reklama
Hej! Ja się dowiedziałam o Kerabione Mama od położnej. Faktycznie super sprawa. Dojrzałe macierzyństwo nie posłużyło moim włosom, ale Kerabione Mama daje radę!

Powiem Wam, że równo jak mały skończył 3 miesiące włosy zaczęły mi lecieć garściami i były absolutnie wszędzie. A na wcierki i tego typu rzeczy nie mam cierpliwości i zawsze szukam najszybszych rozwiązań. Najpierw na jakimś forum przeczytałam, że muszą wypaść te co muszą i tyle. Pogodziłam się z tym i luzik, wiedziałam, że minie. Ale dosłownie kilka dni później osoba z rodziny poleciła mi cynk, ale jako suplement wzbogacony innymi składnikami i po 3 tygodniach dzieją się jakieś cuda! Włosy dalej wypadają, ale tak jak zawsze - po kilka zostaje na szczotce czy gdzieś jak przejadę ręką to jakieś wypadną, ale jest niebo a ziemia w stosunku do tego, co było. :o

A znacie olejek Hasna? jestem pod wrazeniem jego dziąłania, znajoma mi poleciła i miała całkowitą rację. To egipski olejek odżywia włosy, odbudowuje je, nawet łupieżowi przeciwdziała, super wpływa na cebulki włosowe i pigmenty odpowiedzialne za kolor włosów. Wspomaga też walkę z łupieżem. Odżywkę mogą stosować również dzieci.Po dwóch tygodniach używania zauważyłam że mi nowe włoski wyrastają. No rewelacja, i łatwo się go aplikuje bo nakładam na włosy, potrzeymam jak kaza , ja tak ze 40 minut ale można do godziny. zmywam szamponem i gotowe. a włosy lśniące, zdrowe, nie rozdwajają się.
Potwierdzić tylko moge
stosuje od jakiegos czasu i efekty są zdumiewające

A jakiś inny pomysł.. Ewentualnie to trzeba jakoś specjalnie nakładać?
Wustarczy nałożyć na skóre głowy i zostawić 30 min do godziny, potem zwyczajnie uyć szamponem
Zadna filozofia
Najlepiej 2-3 razy w tygodniu, ja sie tak staram uzywać

Hormony. Trzeba troche poczekac. Sama zauważylam wypadanie włosów w drugim miesiącu po porodzie. Wydawało mi się, ze mnie to ominie ale nie.... Chyba każda z nas ma ten problem. Mi pomogło masowanie skóry głowy, kupiłam sobie rownież porządne kosmetyki Delpos na skórę i fakycznie to trochę pomogło.
Obecnie już mi wlosy nie wypadają i śmieszy mnie trochę to ile mam tych baby hair na głowie. Komicznie to wyglada, taki jeżyk ;D

Ostatnia edycja:
Do góry