reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wypadające włosy, koszmar!

reklama
Pamiętasz może nazwę tej wcierki z kofeiną? Po jakim czasie widziałaś efekty?
Bione Cosmetics - Keratin Kofein. Kupowałam na Notino z aok 30 zł, nie wie czy jest gdzieś indziej w innych cenach, musiałabyś polookać. Pierwsze efekty widziałam tak +/- po 3 tygodniach. Po miesiącu robiłam tydzień przerwy i potem wznawiałam kuracje. Po 3 miesiącach byłam zadowolona z efektu, mniej wlosów wypadało i pojawiło się troche baby hair.

Z doświadczenia poleciłabym pielegnacje opartą o takie składniki jak pantenol, beatina, mleczko pszczele, witamina e czy olejek z mięty pieprzowej.

Badania to podstawa, inne działania to podejmujemy w ciemno. Suplementacja nie ma większego sensu, jeśli nie wiemy czego organizmowi brakuje. Do tego przyczyna może być całkowicie inna, tak jak jagunka napisała - hormony. Badania choć nieco kosztują, mogą być w perspektywie czasy tańszym rozwiązaniem niż koszt podejmowany zabiegów (kosmetyki, suplementacja itp.).

P.S. Dzięki temu zaoszczędzi się pieniędzy, czasu, a przed wszystkim włosów.

reklama
Chyba każda z nas przeszła ten etap. Niektóre więcej niż raz. No coż, jest to związane z fizjologia i trzeba przeczekać. U mnie ostatnio tak włosy leciały, ze musialam je sciąc do ramion bo po prostu nie mogłam się na nie patrzeć. Potem śmiesznie odrastały, miałam na głowie mnóstwo baby hair ;)

https://superchodziez.pl/pl/641_artykuly-sponsorowane/9944_jak-prawidlowo-dbac-o-wlosy.html

Ogólnie polecam też ten artykuł - opisane jest tutaj jak zadbać o kondycję włosów, tych które zostąły na głowie.
;)

Ostatnia edycja:
Do góry