reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyniki nasienia

reklama
Na pewno mu nie zaszkodzi. Natomiast na pewno wyniki nie są tego efektem, bo 2 tygodnie to za krótki okres, by taki preparat cokolwiek zmienił. ;)
Nie wiem, ile się już staracie, ale patrząc na wyniki męża, to jeśli już bardzo długo się staracie, musisz swoją diagnostykę pogłębić. :)
to dopiero 2 miesiąc starań :)

z mojej strony jest pcos, ale mam stymulację owulacji i owulacja po lekach występuje i u mnie pękają same pęcherzyki. Jutro 10 dni po owulacji i będę robić test
Jest niestety u kobiety jeszcze wiele innych rzeczy, które mogą być nie tak. :(
Nie mniej, trzymam kciuki!
10 dpo to strasznie wcześnie. Masz problemy z fazą lutealna i bierzesz progesteron, że tak wcześnie testujesz? Czy musisz brać leki od pozytywnego testu? Bo jak ani jedno, ani drugie, to tak wczesne testowanie nie ma sensu, bo mogło nawet jeszcze nie być zagnieżdżenia. :)

Jest niestety u kobiety jeszcze wiele innych rzeczy, które mogą być nie tak. :(
Nie mniej, trzymam kciuki!
10 dpo to strasznie wcześnie. Masz problemy z fazą lutealna i bierzesz progesteron, że tak wcześnie testujesz? Czy musisz brać leki od pozytywnego testu? Bo jak ani jedno, ani drugie, to tak wczesne testowanie nie ma sensu, bo mogło nawet jeszcze nie być zagnieżdżenia. :)
pisały na grupie że można testować już 10dpo dlatego z ciekawości, a biorę też duphaston i jak będzie pozytywny to mam brać dalej

pisały na grupie że można testować już 10dpo dlatego z ciekawości, a biorę też duphaston i jak będzie pozytywny to mam brać dalej
Są takie, co i Ci powiedzą, że i od 1 dpo można testować. Tylko jaki to ma sens. 🙃
Ja brałam duphaston i testowałam dopiero 14 dpo. Jak pozytywny to brać dalej, jak negatywny, to odstawić. :)

reklama
Nie ma to większego sensu, a wprowadza niepotrzebny stres. :) Zagnieżdżenie występuje 6-12 dpo, 10 dpo może jeszcze nawet nie być ciąży. 🤷
wiadomość od lekarza : W wyniku badania mamy troche malo prawidlowych morfologicznie plemnikow- mowimy tutaj o teratozoospeemii. Maz musi wdrozyl zdrowy aktywny tryb zycia- wlaczyc selen, l-karnityne ... I mozecie caly czas sie starac i potomstwo a za 6 miesiecy badanie trzeba bedzie powtorzyc.

Do góry