Dziewczyny, jesteśmy po pierwszej wizycie w klinice leczenia niepłodności (7 cykli starań, ja mam 39 lat, partner 49), moje wyniki były w miarę ok, kiepsko natomiast z wynikami partnera. W badaniu CASA tylko 3% prawidłowych plemników. To co mnie zaskoczyło to to, że lekarz skupił się na mnie, a na wyniki partnera machnął tylko ręką. W pierwszej kolejności miałam zalecone badania hormonalne w trzecim dniu cyklu. Wykonałam je wiec w poniedziałek. I tutaj mam do Was prośbę bo nie wiem jak je zinterpretować a wizytę mam dopiero 20.07 :-(
TSH 3,24 (wiem, dużo.... przez miesiąc nie brałam Pregny Start, w listopadzie zbiłam do 2,01)
FT4 1,04 ng/dl
FSH 9,76 mlU/ml
LH 5,01 mlU/ml
Estradiol 41,40 pg/ml
Prolaktyna 380 mlU/l
Może ma któraś z Was doświadczenie w tym temacie ? I pomoże te wyniki zrozumieć.
Druga prośba dotyczy badania drożności jajowodów- jak się przygotować aby przejść przez nie jak najmniej boleśnie ? I czy mogę pójść bez partnera czy lepiej miec wsparcie po badaniu ? Macie jakieś złote rady ?
TSH 3,24 (wiem, dużo.... przez miesiąc nie brałam Pregny Start, w listopadzie zbiłam do 2,01)
FT4 1,04 ng/dl
FSH 9,76 mlU/ml
LH 5,01 mlU/ml
Estradiol 41,40 pg/ml
Prolaktyna 380 mlU/l
Może ma któraś z Was doświadczenie w tym temacie ? I pomoże te wyniki zrozumieć.
Druga prośba dotyczy badania drożności jajowodów- jak się przygotować aby przejść przez nie jak najmniej boleśnie ? I czy mogę pójść bez partnera czy lepiej miec wsparcie po badaniu ? Macie jakieś złote rady ?