O widzisz - na szybko przeleciałam wzrokiem i mi umknęło
To może będzie chaotycznie, ale spróbuję ogarnąć w miarę po kolei:
1. w przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. U Ciebie jest poniżej 0,6, co może świadczyć o niewydolności przysadki.
2. FSH- na tym poziomie może oznaczać obniżoną rezerwę jajnikową - proponuję zbadać AMH
3. Prolaktyna - jakie masz normy dla tych jednostek??
4. Tarczyca - do starań najlepiej by był 1-1,5, ale przy tych wartościach moim zdaniem nie jest to największe Twoje zmartwienie. W razie czego endokrynolog, bo w ciąży lubi tarczyca zaszaleć. Także jak tylko dowiesz się, że jesteś w ciąży, warto przed pierwszą wizytą mieć już wyniki
5. Estradiol - moim zdaniem zdecydowanie za niski - a to znów może świadczyć o obniżonej rezerwie jajnikowej
Myślę, że na wizycie lekarz więcej powie. Duża szansa, że zaczniecie od stymulacji. Przy niski poziomie rezerwy jajnikowej można się zastanowić nad pobraniem i zamrożeniem komórek jajowych, gdyby naturalnie się zajść nie udało. A czasu jak pewnie sama widzisz jest coraz mniej. Niemniej mocno trzymam kciuki. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam.