reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyniki badań itd czyli co słychać po wizycie u gina...

reklama
mnie lekarz na ostatniej wizycie powiedział, że jak nie bede czuła ruchów przez 2 godziny to mam przyjechać i sprawdzić

raczej nie było tak żeby przez 2 h sie nie ruszała, moze nie zawsze mocne ale jakies tam pyknięcia są...

ale oczywiscie w nocy nie czuje bo śpie wyrypana;-)

a jesli o liczenie to jak się to liczy?:baffled:

wymaz już miałam - robiła mi położna - wynik na szczeście ujemny
ja wyniki z wymazu odebrałam i wynik jest ujemny, a płaciłam 15zł
co do liczenia ruchów, to ja dostałam taką kartę od lekarza i muszę liczyć ruchy codziennie między 9 a 21, ma być ich 10, jak np. o 13 będzie już 10 to dalej nie liczę, ale jeśli przez 2 dni z rzędu będzie tylko 7-8 lub przez te 12h ani jednego ruchu, to trzeba jechać od razu do szpitala :tak:

hm...ja mam 10 zazwyczaj zanim sie jeszcze z łóżka stoczę ;) chociaż to nie jest w sumie od 9...no ale po kazdym posiłku zazwyczaj też się 10 uzbiera :) ale nie liczę...
ja wynik mam za 2 dni - koszt 20 zł choć jeśli coś wyjdzie i będą robić antybiotykogram to cos mam dopłacić

Jesli wy wszystkie placicie to nie jest to badanie refundowane?? Czy po prostu macie badania z prywatnych gabinetow?

Jesli wy wszystkie placicie to nie jest to badanie refundowane?? Czy po prostu macie badania z prywatnych gabinetow?
Dokładnie o to samo chciałam zapytać, bo mnie gin nie skierował na żadno takie badanie :baffled: następną wizytę robię już prywatnie w Zamościu na własną rękę i nie wiem czy mam się domagać o to badanie?? yhh

U mnie wyszedł gronkowiec koagulacyjny-ujemny, wiedziałam, że coś wyjdzie, ale jestem w kropce, bo czytam, że jest on naturalnym składnikiek flory bakteryjnej:baffled:. Wizyta dopiero 10 sierpnia, ale jakby co, to w szpitalu będą wiedzieli, co robić z takim wynikiem, ważne, że jest, anie będą zgadywać w ciemno.

różne - u mnie posiew moczu (bo o nim mówimy, tak?) robiony parę dni wcześniej był ujemny (nie wiem czy to odpowiednio napisane jest), podczas gdy już wyniki wymazu ujawniły paciorkowca

ja za ten wymaz płaciłam 50pln, a pobierała go moja doktorka prowadząca ciążę (i sama oddawała do laba)

najważniejsze majaam, że masz "papier" na to, więc jeśli jest to coś niepożądanego (a tego nie wiem), w szpitalu zajmą się Tobą jak należy

reklama
Do góry