reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wynik testu

Sasola

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny :)

Wiem, że takich pytań jest tu cała masa ale sama niewiem co myśleć...

Trzeci miesiąc staramy się o dziecko ale na zasadzie "co ma być to będzie" , póki co sorawdzam tylko kalendarzyk - lekarz dopiero po bezowocnym roku chce monitoring.

Wg. Kalendarzyka jestem 7dpo i z głupa zrobiłam sobie dziś test - tak żeby się go pozbyć, żeby mnie nie korciło codzienne testowanie się bliżej okresu , żeby nie potrzebnie się nie nakręcać...

Trochę zgłupiałam jak go zobaczyłam 😳
Co myślicie?

Załączniki

• IMG_20240604_190956.jpg
    IMG_20240604_190956.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 553
reklama
Cześć dziewczyny :)

Wiem, że takich pytań jest tu cała masa ale sama niewiem co myśleć...

Trzeci miesiąc staramy się o dziecko ale na zasadzie "co ma być to będzie" , póki co sorawdzam tylko kalendarzyk - lekarz dopiero po bezowocnym roku chce monitoring.

Wg. Kalendarzyka jestem 7dpo i z głupa zrobiłam sobie dziś test - tak żeby się go pozbyć, żeby mnie nie korciło codzienne testowanie się bliżej okresu , żeby nie potrzebnie się nie nakręcać...

Trochę zgłupiałam jak go zobaczyłam 😳
Co myślicie?
Widzę blada kreskę. Na twoim miejscu poszłabym jutro sprawdzić poziom bety we krwi i powtorzyla ten poziom w piątek. Jeśli będzie widoczny wzrost, umowilabym się do ginekologa na potwierdzenie ciąży przez niego 🙂

Widzę blada kreskę. Na twoim miejscu poszłabym jutro sprawdzić poziom bety we krwi i powtorzyla ten poziom w piątek. Jeśli będzie widoczny wzrost, umowilabym się do ginekologa na potwierdzenie ciąży przez niego

No to chyba jutro beta...
Jestem w szoku że coś na tym teście wyszło 7dpo 😳

U mnie wyszło ok. 9 dpo. Robiłam bardzo szybko, bo mam za sobą 2 poronienia i od 3 ciąży - a w zasadzie od pozytywnego testu, miałam brać heparyne. Moja kreska była chyba jeszcze bledsza, a 13. 06 synek skończy pół roku 🙂

U mnie wyszło ok. 9 dpo. Robiłam bardzo szybko, bo mam za sobą 2 poronienia i od 3 ciąży - a w zasadzie od pozytywnego testu, miałam brać heparyne. Moja kreska była chyba jeszcze bledsza, a 13. 06 synek skończy pół roku 🙂
Nawet nie wiesz jakbym chciała żeby u mnie też tak było 😁
Mam w domu 11 latkę ale marzy mi się jeszcze jedno maleństwo.
Jutro pójdę na betę 🙏

Coś przebiją, ale ja bym jutro powtórzyła test, a dopiero potem na betę.
Jeśli to test pink to one mają taka dość wyraźną kreskę fabryczną.

Niemniej życzę aby było tak jak chcesz i niech ciąża będzie nudna i spokojna.

reklama
Ja widzę drugą kreskę :) Skocz na betę :) Skoro nie robiłaś monitoringu to najpewniej nie jesteś 7 dpo i owulacja i zapłodnienie było np. 2-3dni wcześniej :) Kalendarzyk nie potwierdza owulacji. 7 dpo na pozytywny test z moczu to rzeczywiście za wcześnie, musiałaś mieć wcześniej owulację :) Natomiast może to też być kreska fabryczna, źle wybarwiona.

Do góry