reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wynik testu-słaba kreseczka

Hej! Wiem że takich wpisów jest dużo ale chce się upewnić i nie robić sobie nadziei albo i robić 😁
Wczoraj zrobiłam test ciąży po południu i wyszła mi bardzo delikatna kreska na teście ale stwierdziłam że nie będę się jeszcze cieszyć i poczekam na zrobienie testu dzisiaj rano (miałam nadzieję że kreseczka będzie mocniejsza a okazało się że jest jeszcze słabsza niż wczoraj) Tes zrobiłam 11 dni po owulacji. Jeżeli mialyc podobnie podzielcie się swoimi historiami 🙂
Pozdrawiam!

reklama
Rozwiązanie
Moja sytuacja: miesiączka spóźnia mi się 3 dni, przedwczoraj wieczorem zrobiłam test i poszłam do łóżka, obudziłam się i na teście były 2 kreski, jedna gruba, druga słabsza. Nie czytałam instrukcji, ze test jest wiarygodny tylko do kilku minut. Dzisiaj rano zrobiłam kolejny, z porannego moczu, jednak kreski drugiej brak...
Miałam taka wielka nadzieje,ze to ciaza ☹️😢
Czy któraś z was miała podobna sytuacje? Jeśli tak, jak się dla was skończyła?
Test po takim czasie jest nieważny. Tylko wynik z max 3-5 minut (różne testy) jest wiarygodny. Jako że zdarza się, że testy nie wykrywają ciąży lepiej i pewniej jest iść zbadać poziom betaHCG, to nie jest drogie badanie a znacznie rozjaśnia sytuację.
Moja sytuacja: miesiączka spóźnia mi się 3 dni, przedwczoraj wieczorem zrobiłam test i poszłam do łóżka, obudziłam się i na teście były 2 kreski, jedna gruba, druga słabsza. Nie czytałam instrukcji, ze test jest wiarygodny tylko do kilku minut. Dzisiaj rano zrobiłam kolejny, z porannego moczu, jednak kreski drugiej brak...

Najlepiej zrobić bete, skoro @ się spóźnia,

reklama
U mnie testy nawet w dniu @ nie wychodziły a zrobiona beta wskazywała też raczej na brak ciąży (<1.20 mlU/ml) po 2 tyg dopiero wyszedł test. Testowałem niby testami najczulszymi 😋

reklama
Test po takim czasie jest nieważny. Tylko wynik z max 3-5 minut (różne testy) jest wiarygodny. Jako że zdarza się, że testy nie wykrywają ciąży lepiej i pewniej jest iść zbadać poziom betaHCG, to nie jest drogie badanie a znacznie rozjaśnia sytuację.

Rozwiązanie
Do góry