Pomożecie mi zinterpretować wynik?? Ostatnią miesiączkę miałam od 3-7 marca. Trzy testy ciążowe wyszły pozytywne, ale wciąż nie dowierzam, mam pcos. Czy wynik beta wskazuje na ciąże? A jeżeli tak czy na prawidłowy jej rozwój? Nie jestem pewna dni stosunków, bo przez nadmiar obowiązków i przemęczenie zapominałam wypełniać kalendarzyk...
reklama
Oczywiście, że pozytywna (tzn jest ciąża) i to już nawet spora beta - mi jak pierwszy raz robiłam wyszła 25, a u Ciebie 3500. Z bety tygodnia się nie da dokładnie określić (z tabeli wychodzi 5-6 tydzień) ale obstawiam/wygląda na to że u Ciebie mimo PCOS wszystko w tym cyklu było regularnie i jesteś w końcu 5 tyg ciąży. Żeby sprawdzić czy wszystko ok trzeba by betę powtórzyć po 24h ale to na razie wygląda bardzo dobrze.
Margonelka
Fanka BB :)
Pomożecie mi zinterpretować wynik?? Ostatnią miesiączkę miałam od 3-7 marca. Trzy testy ciążowe wyszły pozytywne, ale wciąż nie dowierzam, mam pcos. Czy wynik beta wskazuje na ciąże? A jeżeli tak czy na prawidłowy jej rozwój? Nie jestem pewna dni stosunków, bo przez nadmiar obowiązków i przemęczenie zapominałam wypełniać kalendarzyk...
Ciąża jak się patrzy ale widzę,że mieszkasz w uk a tam o wizyte u gina nie tak łatwo,bo o ile się nie mylę to tam wszystko położne. Więc uproś jakąś o usg(dziewczyny odpowiadały,ze tam do 12 tyg nikt nie traktuje kobiety w ciąży zbyt powaznie),ale może się uda.
Jednak jeśli nie zobaczysz serduszka,nie bój się...może jeszcze nie być go widac powodzenia!
Również mam pcos,do tego problemy z tarczyca i przysadks,ale udało się Uwierz w swój cud,ale zbadaj się bo nie wykluczone,że potrzebujesz leków
reklama
Dziękuję za odpowiedź tak, mieszkam w UK i w związku z tym czuję się teraz trochę zagubiona, nie wiem co powinnam zrobić, tzn. jakie badania i co, mogłabyś mi coś poradzić? Oczywiście zgłoszę się do GP w poniedziałek, ale wiem, że tutaj opieka jeżeli chodzi o ciążę jest na innym poziomie niż w Polsce, także nie mam co liczyć na jakieś badania przed 12 tygodniem. Wciąż niedowierzam...Ciąża jak się patrzy ale widzę,że mieszkasz w uk a tam o wizyte u gina nie tak łatwo,bo o ile się nie mylę to tam wszystko położne. Więc uproś jakąś o usg(dziewczyny odpowiadały,ze tam do 12 tyg nikt nie traktuje kobiety w ciąży zbyt powaznie),ale może się uda.
Jednak jeśli nie zobaczysz serduszka,nie bój się...może jeszcze nie być go widac powodzenia!
Również mam pcos,do tego problemy z tarczyca i przysadks,ale udało się Uwierz w swój cud,ale zbadaj się bo nie wykluczone,że potrzebujesz leków