reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wynik hCg... Czy jestem w ciąży??

Pomożecie mi zinterpretować wynik?? Ostatnią miesiączkę miałam od 3-7 marca. Trzy testy ciążowe wyszły pozytywne, ale wciąż nie dowierzam, mam pcos. Czy wynik beta wskazuje na ciąże? A jeżeli tak czy na prawidłowy jej rozwój? Nie jestem pewna dni stosunków, bo przez nadmiar obowiązków i przemęczenie zapominałam wypełniać kalendarzyk...

Załączniki

• 6E2F16F6-380A-40AF-BC91-2B7677790DF5.png
    6E2F16F6-380A-40AF-BC91-2B7677790DF5.png
    45,6 KB · Wyświetleń: 594
reklama
Oczywiście, że pozytywna (tzn jest ciąża) i to już nawet spora beta - mi jak pierwszy raz robiłam wyszła 25, a u Ciebie 3500. Z bety tygodnia się nie da dokładnie określić (z tabeli wychodzi 5-6 tydzień) ale obstawiam/wygląda na to że u Ciebie mimo PCOS wszystko w tym cyklu było regularnie i jesteś w końcu 5 tyg ciąży. Żeby sprawdzić czy wszystko ok trzeba by betę powtórzyć po 24h ale to na razie wygląda bardzo dobrze.

Wynik beta nie sluży do oceny czy ciąża rozwija się prawidłowo i do wyliczenia wieku. Proponuje udać się na wizytę. Powinien być już widoczny pęcherzyk. Jeżeli chciałabyś zobaczyć już serduszko to poczekaj jeszcze kilka dni. Gratuluję :)

Ja też proponuję wizytę u dobrego gin. Skoro nadal nie ma @ to po co robić kolejne badania z krwi jak i tak nie jesteśmy pewne jak je interpretować. Dr rozwieje wszelkie wątpliwości.

Pomożecie mi zinterpretować wynik?? Ostatnią miesiączkę miałam od 3-7 marca. Trzy testy ciążowe wyszły pozytywne, ale wciąż nie dowierzam, mam pcos. Czy wynik beta wskazuje na ciąże? A jeżeli tak czy na prawidłowy jej rozwój? Nie jestem pewna dni stosunków, bo przez nadmiar obowiązków i przemęczenie zapominałam wypełniać kalendarzyk...

Ciąża jak się patrzy :D ale widzę,że mieszkasz w uk a tam o wizyte u gina nie tak łatwo,bo o ile się nie mylę to tam wszystko położne. Więc uproś jakąś o usg(dziewczyny odpowiadały,ze tam do 12 tyg nikt nie traktuje kobiety w ciąży zbyt powaznie),ale może się uda.
Jednak jeśli nie zobaczysz serduszka,nie bój się...może jeszcze nie być go widac:) powodzenia!

Również mam pcos,do tego problemy z tarczyca i przysadks,ale udało się:) Uwierz w swój cud,ale zbadaj się bo nie wykluczone,że potrzebujesz leków :)

Ja też mam pcos i też nie dowierzałam bo udało się w pierwszym cyklu starań :)
Także gratulacje , według wyniku zdecydowanie ciąża

Ciąża jak byk :) Ciaza jest powyzej 5 a u Ciebie jest 3500 :D Gratulacje:-)
Dzidzie widac jak beta ma ok 10.000 :) czyli jakies kilka dni jeszcze :)
Gdzies 5 tydzień masz :)

reklama
Ciąża jak się patrzy :D ale widzę,że mieszkasz w uk a tam o wizyte u gina nie tak łatwo,bo o ile się nie mylę to tam wszystko położne. Więc uproś jakąś o usg(dziewczyny odpowiadały,ze tam do 12 tyg nikt nie traktuje kobiety w ciąży zbyt powaznie),ale może się uda.
Jednak jeśli nie zobaczysz serduszka,nie bój się...może jeszcze nie być go widac:) powodzenia!

Również mam pcos,do tego problemy z tarczyca i przysadks,ale udało się:) Uwierz w swój cud,ale zbadaj się bo nie wykluczone,że potrzebujesz leków :)
Dziękuję za odpowiedź;) tak, mieszkam w UK i w związku z tym czuję się teraz trochę zagubiona, nie wiem co powinnam zrobić, tzn. jakie badania i co, mogłabyś mi coś poradzić? Oczywiście zgłoszę się do GP w poniedziałek, ale wiem, że tutaj opieka jeżeli chodzi o ciążę jest na innym poziomie niż w Polsce, także nie mam co liczyć na jakieś badania przed 12 tygodniem. Wciąż niedowierzam...;)

Do góry