reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wynagrodzenie w ciąży- zaliczka na podatek

Naprawdę zasilek chorobowy/świadczenie reh. są w innej puli niż ta, która obejmuje kwota wolna od podatku? Chodzi mi o kwotę wolną, która przysługuje wszystkim i w tym roku była rowna 30000 (co dawalo w tym roku kwotę zmniejszająca podatek 3600). Nie o ten próg 85528 dla młodych.

reklama
Naprawdę zasilek chorobowy/świadczenie reh. są w innej puli niż ta, która obejmuje kwota wolna od podatku? Chodzi mi o kwotę wolną, która przysługuje wszystkim i w tym roku była rowna 30000 (co dawalo w tym roku kwotę zmniejszająca podatek 3600). Nie o ten próg 85528 dla młodych.
kwota wolna obejmuje wszystkie przychody na skali czyli chorobowe też

ale kwotę wolną finalnie rozlicza się w picie rocznym, ZUS nie będzie się zastanawiał czy w roku już została przekroczona czy nie wiec nalicza podatek. W rozliczeniu rocznym będzie naliczony podatek powyżej 30 tyś i nadpłacony podatek będzie do zwrotu 😀

ale kwotę wolną finalnie rozlicza się w picie rocznym, ZUS nie będzie się zastanawiał czy w roku już została przekroczona czy nie wiec nalicza podatek. W rozliczeniu rocznym będzie naliczony podatek powyżej 30 tyś i nadpłacony podatek będzie do zwrotu 😀
Ja o tym od początku piszę, że dopiero w pit rocznym będzie zwrot w ramach kwoty wolnej od podatku. A z kilku postów wynikałoby, że w ogóle nie będzie zwrotu, więc się zdziwiłam i konkretnie dopytałam.

Do góry