chantal98
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To są normalne wymiary, dziecko nie jest od linijki. W obydwu ciążach wymiary główki w III trymestrze miałam 1-3 tygodnie do przodu, a wymiar główki po porodzie był standardowy.Hejka jestem w 29+1 tc i dzisiaj byłam na usg małego i lekarz mówił że wszystko jest w porządku ale martwi mnie trochę wymiar główki że wyprzedziło mocno reszte . Czy wy również macie takie odchyły w wymiarach?
U mnie jedno dziecko miało ciągle za małą głowę, drugie ciągle za dużą (o 3-4 tyg ), a oboje urodzili się z normalnymi usg nie jest aż tak dokładne, jak moglibyśmy sobie życzyć, szczególnie jeśli chodzi o wymiary dziecka leżącego głową w dółHejka jestem w 29+1 tc i dzisiaj byłam na usg małego i lekarz mówił że wszystko jest w porządku ale martwi mnie trochę wymiar główki że wyprzedziło mocno reszte . Czy wy również macie takie odchyły w wymiarach?
Czyli wszystko okU mnie wyszło idealnie 29+1 czyli tak jak według usg 1 trymestru
U mojej córki też tak było, że główka była większa nawet o 5/6 tygodni (!) Przeszukałam internety, nastresowałam się… ale po porodzie wyglądała normalnie, miała głowę proporcjonalną do reszty ciałaU mnie jedno dziecko miało ciągle za małą głowę, drugie ciągle za dużą (o 3-4 tyg ), a oboje urodzili się z normalnymi usg nie jest aż tak dokładne, jak moglibyśmy sobie życzyć, szczególnie jeśli chodzi o wymiary dziecka leżącego głową w dół