Witam, czy jest tu może ktoś w podobnej sytuacji . Podczas usg 12+1 tc lekarz zauważył nieprawidłowość wokół główki płodu. Niestety nie wyjaśnił mi co to może oznaczać, płyń wokół głowy,obrzęk, wada genetyczna??? Czy ktoś z Was miał może coś podobnego i mogły podzielić się wiedzą na ten temat .Badania prenatalne mam w przyszłym tygodniu ale stres nie pozwala mi normalnie funkcjonować.
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
A teraz masz ktory tc? To byl Twoj lekarz prowadzacy? Mowiac prenatalne masz na mysli pobranie krwi czy razem z USG?Witam, czy jest tu może ktoś w podobnej sytuacji . Podczas usg 12+1 tc lekarz zauważył nieprawidłowość wokół główki płodu. Niestety nie wyjaśnił mi co to może oznaczać, płyń wokół głowy,obrzęk, wada genetyczna??? Czy ktoś z Was miał może coś podobnego i mogły podzielić się wiedzą na ten temat .Badania prenatalne mam w przyszłym tygodniu ale stres nie pozwala mi normalnie funkcjonować.
Lady Loka
To tak szczerze ja bym zmienila prowadzącego, skoro ten nic nie powiedział tylko nastraszył. Musisz niestety poczekać do tych prenatalnych, bo nic innego w tym momencie nie zrobisz.Dzisiaj 12+3 tc ,usg było w piątek podczas wizyty u mojego lekarza prowadzącego .
Badania prenatalne usg + badanie z krwi będę miała w przyszłym tygodniu. Nigdzie nie mogę zasięgnąć informacji o podobnych przypadkach dlatego napisałam tutaj
Mama23?????
Może chodziło mu o przezierność karku . Jest badana z tyłu przy głowie . Ale tak jak pisze @Lady Loka powinnaś rozważyć zmianę ginekologa , takie rzeczy określa się na specjalnym sprzęcie i przez ginekologa który ma do tego klasyfikacje a nie rzuca się od tak Pani dziecko ma obrzęk głowy i zero wyjaśnień ...