reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Obrzęk głowy widoczny podczas usg w 12tc

Witam, czy jest tu może ktoś w podobnej sytuacji . Podczas usg 12+1 tc lekarz zauważył nieprawidłowość wokół główki płodu. Niestety nie wyjaśnił mi co to może oznaczać, płyń wokół głowy,obrzęk, wada genetyczna??? Czy ktoś z Was miał może coś podobnego i mogły podzielić się wiedzą na ten temat .Badania prenatalne mam w przyszłym tygodniu ale stres nie pozwala mi normalnie funkcjonować.

reklama
Witam, czy jest tu może ktoś w podobnej sytuacji . Podczas usg 12+1 tc lekarz zauważył nieprawidłowość wokół główki płodu. Niestety nie wyjaśnił mi co to może oznaczać, płyń wokół głowy,obrzęk, wada genetyczna??? Czy ktoś z Was miał może coś podobnego i mogły podzielić się wiedzą na ten temat .Badania prenatalne mam w przyszłym tygodniu ale stres nie pozwala mi normalnie funkcjonować.
A teraz masz ktory tc? To byl Twoj lekarz prowadzacy? Mowiac prenatalne masz na mysli pobranie krwi czy razem z USG?

Dzisiaj 12+3 tc ,usg było w piątek podczas wizyty u mojego lekarza prowadzącego .
Badania prenatalne usg + badanie z krwi będę miała w przyszłym tygodniu. Nigdzie nie mogę zasięgnąć informacji o podobnych przypadkach dlatego napisałam tutaj

Dzisiaj 12+3 tc ,usg było w piątek podczas wizyty u mojego lekarza prowadzącego .
Badania prenatalne usg + badanie z krwi będę miała w przyszłym tygodniu. Nigdzie nie mogę zasięgnąć informacji o podobnych przypadkach dlatego napisałam tutaj
To tak szczerze ja bym zmienila prowadzącego, skoro ten nic nie powiedział tylko nastraszył. Musisz niestety poczekać do tych prenatalnych, bo nic innego w tym momencie nie zrobisz.

Może chodziło mu o przezierność karku . Jest badana z tyłu przy głowie . Ale tak jak pisze @Lady Loka powinnaś rozważyć zmianę ginekologa , takie rzeczy określa się na specjalnym sprzęcie i przez ginekologa który ma do tego klasyfikacje a nie rzuca się od tak Pani dziecko ma obrzęk głowy i zero wyjaśnień ...

Ja też bym się pewnie stresowała. I po prostu zapisała się do innego lekarza, który zrobi USG i wyjaśni w czym problem.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry