reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wymiary plodu

Patka98

Zaciekawiona BB
Cześć wszystkim !
Dzisiaj byłam na badaniach i martwi mnie fakt, że BPD odbiega o tak dużo od innych wymiarów.
Ktoś miał podobnie ?
Lekarz powiedział że wszystko dobrze ale jakoś martwi mnie to.
20220713_214720.jpg

reklama
Całą ciążę słyszałam od swojej gin "Duża głowa, krótkie nóżki". Usg robił mi inny lekarz (z różnych powodów dość często) i on nie miał żadnych zastrzeżeń.
Synek faktycznie urodził się z dość dużą głową - neurolog stwierdziła ,że ma to po mnie i mam się od dziecka odczepić. Do tego dość niekształtną - dla mnie był najpiękniejszy ale jak patrzę teraz na pierwsze zdjęcia to wyglądał trochę jak kosmita. Tył głowy miał jakby nienaturalnie wydłużony i stąd ten duży wymiar BPD.
Zrobiłam z tym to co kazali czyli absolutnie nic. Teraz ma 16 miesięcy i kształtną główkę. Wszyscy zachwycają się jego oczkami a jedną pielęgniarka ostatnio powiedziała pediatrze ,że oczy to jeszcze nic , niech spojrzy jaką ma piękną głowę.
Także jeśli lekarz mówi, że wszystko ok to nie ma się co martwić na zapas.

Może ktoś tak jak ja trafi na ten wątek, poszukując informacji o BPD odbiegającym od innych wymiarów 🙈 U mnie to nawet było 5/6 tygodni. Według lekarza było wszystko ok, jednak ja martwiłam się i przeszukiwałam internety 🙈 Koniec końców urodziłam śliczną dziewczynkę, z normalną, proporcjonalną do reszty ciałka główką. Piszę to, ponieważ myślę, że sama w takiej sytuacji chciałam przeczytać coś uspokajającego. Może jakaś zestresowana przyszła mama na to trafi i trochę się uspokoi 😘

Cześć dziewczyny!
Dzisisj mialam usg II trymestru i martwią mnie dysporopocje w wymiarach. Lekarz twierdzi, ze jest wszystko super, ale jakos nie moge przestac o tym myslec. Jestem w 21+6. Najbardziej martwi mnie BPD i FL…

BPD 55mm 22+5
HC 199 mm 22+0
AC 181 mm 23+0
FL 36 mm 21+3
HL 35 mm 22+0

reklama
Cześć dziewczyny!
Dzisisj mialam usg II trymestru i martwią mnie dysporopocje w wymiarach. Lekarz twierdzi, ze jest wszystko super, ale jakos nie moge przestac o tym myslec. Jestem w 21+6. Najbardziej martwi mnie BPD i FL…

BPD 55mm 22+5
HC 199 mm 22+0
AC 181 mm 23+0
FL 36 mm 21+3
HL 35 mm 22+0
2 tygodnie w jedną czy w drugą jest ok

Do góry