reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wybudzanie 4 msc dziecka ..

reklama
Moja starsza miała jakiś miesiąc taki, że się budziła o czwartej, urzędowała przez półtorej godziny i spala dalej. Około pół roku miała wtedy. Przeszło :)

Moim zdaniem metoda karmienia nie ma nic do tego jak dziecko śpi. Opowieści o spokojnie śpiących dzieciach będących upojonymi czułością wycyckaną z piersi matki można włożyć między bajki tak samo jak te najedzone butelką.

Czy piersią czy mm - każde dziecko inne.
Moje jest od początku na mm.
Obecnie ma rok ( lada dzień ) a wciąż budzi się 2x na mleko w nocy.
Nie pomaga podawanie mu wody.
Gdy przeszliśmy już na całkowite posiłki w dzień żyłam nadzieją, że jak na kolację naje się sytej kaszki to będzie spał lepiej.
Nic z tego 🤣
Nieważne ile by się najadł, nieważne jak byłby zmęczony albo jak unormowany mieli byśmy system dnia i czas wieczornego wyciszania ...
W nocy regularnie budzi się o 1 i 5 w nocy i koniec kropka.
Do mniej więcej 6-7miesiąca miał stale 3x karmienia nocne .

A u znajomych dziecko młodsze o 2 miesiące od paru miesięcy budzi się 1x na karmienie - piersią.
A są takie który wybudzają się do piersi niemal non stop.

Tu serio nie ma żadnej reguły .

reklama
Moje obie karmione mm od urodzenia, różnica półtora roku - jedna od dawna śpi całą noc, a druga budzi się dwa, trzy razy, czasem tylko raz 🤷‍♀️

Do góry