reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wybór szkoły rodzenia w Łodzi

NJa również polecam centrum dla mamy, super atmosfera, pani Magda pomocna w trakcie i po zajeciach, jest też super doradzą laktacyjnym i dula. Poza tym ciekawe zajęcia, ja chodziłam zmężem na dłuższy kurs, na każdych zajęciach uczylismy sie odychać, pozycje do porodu sn, co po cc, co czeka nas podczas porodu , co oznaczaja rozne pojecia itp. Naprawde polecam warte swojej ceny, która równiez nie jest zbyt wysoka:)

reklama
Słuchajcie, kiedy trzeba (najpóźniej) zapisać się do takiej szkoły? Czy gdzieś mogę znaleźć jakiś wykaz szkół rodzenia? A czy mój ginekolog może coś polecić?

Kurs trwa zazwyczaj 8 tyg więc teoretycznie 8-10 tygodni przed terminem porodu, tyle, że z takim dużym brzuszkiem ciężej się poruszac, zwłaszcza, że często lekarz każe się nie przesilac, albo kobietka leży w szpitalu. Najwcześniej możesz się zapisac ok. 25 tyg (o ile dobrze pamiętam, róznie jest w różnych szkołach). Dlatego najlepiej sobie wypośrodkój - nie za wczesnie aby nie zapomniec i nie za późno, aby ukończyc kurs.

ja chodzę na kurs w Centrum dla Mamy. Nie pytano mnie o tydzień ciąży i bez problemów zapisałam się w 19 tygodniu. Zajęcia są ciekawe, na temat, ze specjalistami, którzy mają dużą wiedzę, nie ma pytań bez odpowiedzi i to mi się podoba, prowadzące zajęcia są cierpliwe i do pogadania. Tematyka jest szeroka i dobrze dobrana. Dodatkowo można liczyć na pomoc po porodzie, nie tylko na doradcę laktacyjnego, można wypożyczyć odciągacz i wagę niemowlęcą. dodatkowo oferta kursów cały czas się poszerza. polecam tą szkołę.

Hej, my tez chodziliśmy na zajęcia w Centrum dla Mamy - kurs dłuższy. Jak dla mnie generalnie ok - sporo trików jak sobie radzić z maluszkiem. Szczególnie fajne zajęcia z taką drobną, ciemnowłosą dziewczyną. Moim zdaniem tylko 2 minusy: za dużo reklamowanie różnych firm i brak wskazówek co do karmienia dziecka butelką - nie każdy może karmić naturalnie. Ja biorę leki, które to uniemożliwiają i czułam się troszkę olana i zła, wyrodna matka. Chociaż chyba lepsza taka i na chodzie:p

Też chodziliśmy do Centrum dla Mamy - dłuższy kurs. I podobnie jak poprzedniczka - generalnie szkoła godna polecenia. Przyjemna atmosfera, nie ma problemu z odrabianiem zajęć w innym terminie, nie ma problemów z zapisaniem się ( jak dzwoniłam do Madurowicza to pierwsze pytanie - kto prowadzi ciążę?!:angry:) Trochę nam momentami przeszkadzało, że wiedzę można by przekazać w krótszym czasie ( ale to już kwestia gustu - z mężem wolimy podawanie samych konkretów;-))

Witam Przyszłe Mamy.

Jak szkoła rodzenia w Łodzi to polecam NAS-TROJE. Dwie prowadzące - przesympatyczne i bardzo komunikatywne położne.. Zajęcia prowadzone kompetentnie i na wysokim poziomie. Ja niedawno urodziłam Zuzie... Dzięki tej szkole rodzenia mój poród nie był taki straszny jak go sobie wyobrażałam a opieka nad Zuzią przyszła mi łatwo - szybko przełamałam strach, ale to dlatego, że w szkole rodzenia mogłam wszystko przećwiczyć na fantomach przypominających noworodka. Szkoła proponuje dwa rodzaje kursów - pięciotygodniowy i weekendowy. Ja korzystałam z weekendowego, ponieważ mój mąż ma czasochłonną pracę a chciałam chodzić z nim. Zajęcia przekazywały zarówno wiedzę praktyczną jak i teoretyczną... pojawiło się wiele dyskusji, były również zabawy typu malowanie brzucha, chwile relaksacji... Naprawdę gorąco polecam! :) Moja siostra wcześniej skończyła kurs pięciotygodniowy w NAS-TROJE. Też bardzo sobie chwaliła ten kurs - dla mnie ważne jest to że kurs weekendowy jest równie wartościowy jak pełny. ze szkoły dostaliśmy też różne materiały do poczytania i próbki różnych artykułów kosmetycznych, czasopisma dla mam itp. :)

Gorąco polecam :)

Witam serdecznie.
My właśnie skończyliśmy kurs weekendowy.Zapisaliśmy się do szkoły Rodzenia Nas Troje przy ulicy Sterlinga.Jesteśmy bardzo zadowoleni.Cieszę się,że daliśmy się z mężem namówić na Tą szkołę.Dzięki Paniom Położnym nasze obawy dotyczące porodu zostały uspokojone a na wszelkie nurtujące nas pytania zostały udzielone odpowiedzi.Było wiele śmiechu i zabawy.Ćwiczyliśmy na fantomach imitujących prawdziwe dzieci, poznaliśmy wiele par o podobnym terminie rozwiązania:)Atmosfera na kursie i prowadzący przypadli nam do gustu.Dostaliśmy nawet dyplomy zakończenia szkoły rodzenia.Było bardzo fajnie miło,wspólnie spędzony czas.
Polecam:)

reklama
Do góry