reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wybór pierwszego fotelika

Paula9010

Zaciekawiona BB
Witam
Poradźcie proszę na jaki fotelik się zdecydować? Nie chcę wydawać majątku, zależy mi na średniej półce cenowej. Fajnie jakby fotelik był lekki. Czy naprawdę dużo wygodniej i bezpieczniej jest z bazą isofix? Baza zazwyczaj kosztuje dużo więcej niż sam fotelik..
Jestem po weekendzie spędzonym przy laptopie w porównywaniu różnych fotelików i prawdę mówiąc w dalszym ciągu nie wiem co wybrać :(

reklama
Chyba najlżejszy na rynku jest fotelik avionaut, ale tutaj z bazą jest to koszt w granicach 1500-1700 zł w zależności od sklepu.

Podjedz do sklepu ktory zajmuje się sprzedaza fotelikow, powiedz jakie masz oczekiwania, jaki budzet, jaki samochod, napewno cos doradzą. Finalnie mozesz wybranego modelu poszukac pozniej w necie i porownac ceny.

ISOFIX jest super. Ja najpierw kupiłam sam fotelik ale jak już będąc w domu na spokojnie próbowałam to zapiąć pasami to powiedziałam sobie oooo nie, to nie przejdzie. I mąż pojechał po bazę - wtedy tylko pyk i włożone/wyjęte.

Jeśli nie chcesz dużo wydawać może popatrz na używane. Ja swój np sprzedałam w stanie idealnym, po jednym dziecku używany ok roku za pół ceny którą dałam, zawsze jakaś alternatywa.
Niestety dobre foteliki z atestami mają swoją cenę.

Absolutnie nie kupuj używanego fotelika, chyba że masz od sprawdzonej osoby, nigdy nie wiadomo czy fotelik nie uczestniczył w wypadku.

Ja miałam maxi Cosi cabrofix, zapinany na pasy i jest tak samo bezpieczny jak z bazą i kosztował jakieś 350 zl.
Avionaut Pixel jest za 700 zł bez bazy, to już jest naprawdę bardzo lekki fotelik, ale przy 10 kg dziecko 2 kg mniej czy więcej w foteliku nie robiły mi różnicy 😁

Ja pierwszy fotelik miałam zapinany na pasy i był OK. Nie przeszkadzało mi to przypinanie. Teraz mam bazę isofix i jest dużo wygodniejsza.
Ja kupiłam fotelik za niecałe 1700 zł z isofixem, ale on jest do 18 kg. Już nie potrzebuję następnego. Jest dosyć ciężki, ale ma wysuwaną rączkę i dziecka nie muszę nosić w foteliku, tylko wiozę te kilka metrów.

Ja pierwszy fotelik miałam zapinany na pasy i był OK. Nie przeszkadzało mi to przypinanie. Teraz mam bazę isofix i jest dużo wygodniejsza.
Ja kupiłam fotelik za niecałe 1700 zł z isofixem, ale on jest do 18 kg. Już nie potrzebuję następnego. Jest dosyć ciężki, ale ma wysuwaną rączkę i dziecka nie muszę nosić w foteliku, tylko wiozę te kilka metrów.
Jaki to fotelik z wysuwaną rączką?

reklama
Fotelika trzeba używać do 150 więc na pewno musisz kupić kolejny fotelik.

Do góry