reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o ZABKOWANIU i pielegnacji jamy ustnej maluszków

reklama
Mój Oliwierek zaczął się ślinić jak miał 3 miesiące. Po pewnym czasie przestał się tak bardzo ślinić. Teraz ma 8 miesiecy i stan ten znów się nasilił. Ślinki jest dużo, paluszki ciągle w buzi a ząbka nadal nie widać.

IYR2p1.png

3SGZ.jpg

czesc dziewczynki,moja gabi miała 4,5 miesiaca jak było widac pierwszy zabek,a 5 miesiecy jak wyszedł kolejny,teraz ma juz roczek i cieszy sie buzia pełna zebów,ma ich 13.​

Witam was!
Moja coreczka ma 5 miesiecy bardzo sie slini i czesto wklada raczki do buzi.
Jest rowniez bardzo marudna i czesto gryzie smoczek ,ale nie zauwazylam u niej napuchnietych dziasel. Czy moga wychodzic juz jej pierwsze zabki. Prosze o porade z podziekowaniami Mama Jessici.

Witam
Mój synek też miał ok 3 miesięcy jak sie zaczął slinic... ale pierwszy ząbek pokazał sie w 6 miesiącu...pamietam jak dziś...wekend w nerwach bo mały plakał w niebogłosy i szczeście na koniec niedzieli...wyszedł :):):):):) drugi ząbek wyszedł niewiem kiedy, trzeci tak jak pierwszy z placzem, teraz Kacperek konczy 9 miesięcy i wychodzą mu dwa naraz... narazie jest spokój.... pozdrawiam

Witam wszystkich,moja Olusia ma juz 9 miesiecy i zabkow nie widac jeszcze.:no:Mam nadzieje,ze juz nie dlugo pojawia sie,bo od 2 miesiecy strasznie jest nie spokojna. :-(Mysle, ze to wlasnie przez zabkowanie. Do buzki wklada co tylko moze, zapobiegawczo smaruje juz jej dziaselka dentinox oraz raz na jakis czas daje czopek viburcol. Tak bardzo jestesmy juz przemeczone, a jeszcze tyle przed nami.... Mam nadzieje , ze pierwszy zabek pojawi sie lada dzien...:tak:

Moja ma 7m wlasnie wycierpieliśmy 2 dolne jedynki. Minąly 2 tygodnie i mała znów wariuje - czy jest to możliwe, ze następne ząbki się sypią? Ile czasu mija pomiędzy jedynkami dolnymi a górnymi?

Na ząbkowanie u mnie pomagał baby orajel, inne żele nie...
A ząbki pierwsze mogą wyjść i w 16 miesiącu - bardzo różnie bywa :sorry2:

Co do przerw między ząbkami - u nas były to 3 miesiące (dolne 1 - przerwa - gorne 2,1 i dolne 2 czyli 6 ząbków naraz). Ale u koleżanki wyszło 8 ząbków w ciągu miesiąca, więc i u ciebie, masebi, jak najbardziej mogą to być następne ząbki. :tak:

reklama
Do góry