reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o ZABKOWANIU i pielegnacji jamy ustnej maluszków

do problemow jedzeniowych dolaczylo od 2 dni budzenie sie z placzem po zasnieciu, czego zazwyczaj nie bylo, jak usnal to spal, teraz budzi sie na chwilke - sam sie nie uspokoi trzeba podac smoka, poglaskac, i tak co jakis czas, dzis chyba ze 4 razy, poczatkowo myslalam ze z glodu, ze moze cos mu sie przestawia ale skoro smok uspokaja to glod to nie jest... hm, dziasla nie sa czerwone, wciaz tylko takie biale na dole. Wiecie z tymi maluchami to zaczynam sie czuc jak rasowy Detektyw, eliminacja 'podejrzanych' problemow metoda poszlakowa itd. hi hi

reklama
Zgadza się.
Ja też zawsze wykluczam po kolei wszystkie możliwości aż w końcu zostaje domniemany sprawca. ;)
Pozdrawiamy

U nas też zabawa w detektywa :D Teraz czekamy na dolne czwórki...
A czopki u nas nie działały. Ani Viburcol ani nawet efferalgan. Ciągle się wybudzała z płaczem a żel jednak pomagał jej szybko zasnąć, bez żelu były wrzaski.

Witam
Mój Franek ma skończone 4 miesiące i jak narazie wyszły mu dwie dolne jedynki :-)) Pan w aptece polecił nam DENTINOX-GEL N, co o nim myślicie??? Czy któraś z Was go używała przy ząbkowaniu swojej pociechy????

Witaj aga.
Ja używałam już Bobodentu, Calgelu a niedawno zakupiłam właśnie Dentirox Gel.
Uważam, że jest najlepszy z tych których używałam dotychczas.
Cena jego zresztą jest adekwatna do działania.
U nas kosztuje ponad 20zł ale chyba warto.
Po co ma dziecko cierpieć.
Pozdrawiamy

Dzięki za odpowiedź Nikos! facet w aptece tez powiedział że cena jest adekwatna do działania, no cóż nie ma co oszczędzać na biednym Franku :-)))) Myślę że i tak znosi to dzielnie!!!!

cześć jestem nowa na tym wątku bo moja córa kończy w niedziele dopiero 3 miesiace ale jakaś marudna jest ostatnio i slinisi.e bradzo i zastanawiam się czy to czasem nie początek zabkowania spisałam dwie polecone przez was maści CALDENT I DENTINOX-GEL może jeszcze jakieś polecicie? i Podajcie od razu ceny a ten Dentinox ile kosztuje?

Cześć Pani Sorbek ;)
Kuba również zaczął się ślinić kiedy miał około 3,4 miesiąca ale na pierwsze zęby musieliśmy poczekać do 7 miesiąca.
(zresztą pisałam o tym wcześniej).
Z początku smarowałam dziąsła Bobodenem ale kiedy zęby zaczęły faktycznie się wyrzynać zaczęłam używać Calgelu i Dentiroxu.
Bobodent nie sprawdził się przy większym bólu.
Ceny to orientacyjnie:
Bobodent - 8zł
Calgel - 13zł
Dentirox Gel N - 21zł

Może Ty nie będziesz musiała kupować żadnego.
Oby tak było.
Pozdrawiam

reklama
Dentinox N gel żel 1 g zawiera: 0,15 g nalewki z rumianku, 0,0034 g chlorowodorku lidokainy, 0,0032 g polidokanolu 10 g Dentinox 21.96 zł - czyli rumianek i środek p/bólowy
polecam

aha i jak dziecko nie ma ząbków albo ma pierwsze to koniecznie trzeba przemywać błonę śluzową wałów dziasłowych wacikiem, nawiniętym na palec i zmoczonym w rumianku- to taka pierwsza forma profilaktyki próchnicy.
Na wałąch dziąsłowych gromadzi sie oad z pokarmów- mleka i trzeba je traktować jak ząbki.
wiadomości od stomatologa!!!!!!!!!!

Do góry