reklama
I
Ivonek
Gość
My uzywamy Dentinox-u aleJulcia bardziej woli go zjadac niz daje posmarowac zabki A ma ich juz 7!!!I ida nastepne.A tak przy okazji.Kiedy wyzynaja sie trojki?
U nas każdy ząbek szedł w innym czasie i śmiesznie wyglądało moje maleństwo bo każdy ząb był innej wielkości. Mamy ich już 6, a teraz chyba idą właśnie trójki. My również stosujemy calgel, ale jak mały już bardzo cierpi i trze buźkę, lub ma gorączkę, to daję mu Panadol baby.
Mam pytanie: czy jak dziecko gorączkuje podczas ząbkowania, to należy zostać z nim w domu, czy można wyjść na spacer???
Mam pytanie: czy jak dziecko gorączkuje podczas ząbkowania, to należy zostać z nim w domu, czy można wyjść na spacer???
Z tymi spacerami, to nie wiem, chociaż teraz jest taka pogoda, że może lepiej zostać na wszelki wypadek w domu?
Ale mam pytanie - nawet jak niuńka nie ma gorączki, tylko bardzo cierpi dajecie panadol?
bo właśnie się zastanawiałam czy można - Konrad cierpi nieziemsko, ale nie gorączkuje- mogę mu dać panadol??
Ale mam pytanie - nawet jak niuńka nie ma gorączki, tylko bardzo cierpi dajecie panadol?
bo właśnie się zastanawiałam czy można - Konrad cierpi nieziemsko, ale nie gorączkuje- mogę mu dać panadol??
EWCIK100
Fanka BB :)
Starszemu dawałam kilka razy apap, gdy bardzo płakał i było to ewidentnie spowodowane bólem dziąseł,a teraz młodszemu daję 3 razy dziennie granulki homeopatyczne z Dagomedu na bolesne ząbkowanie rozpuszczone w kilku kroplach wody i pomaga.
EWCIK100
Fanka BB :)
Anetas, najgorzej jest w przypadku pierwszych ząbków. Później dziecko jakby przyzwyczaja się do tego bólu i znosi wyrzynanie następnych zębów lepiej. Ale, jak zawsze są wyjątki i niektóre dzieci cierpią przez rok i dłużej, oczywiście z przerwami, nawet kilkutygodniowymi.
Ja wierzę w działanie leków homeopatycznych, chociaż niektórzy mówią, że to placebo, zabobon. Ostatnio wyleczyłam mojego Jera z przeziębienia dając mu granulki Dagomed na katar i syrop Stodal.
Ja wierzę w działanie leków homeopatycznych, chociaż niektórzy mówią, że to placebo, zabobon. Ostatnio wyleczyłam mojego Jera z przeziębienia dając mu granulki Dagomed na katar i syrop Stodal.
reklama
U mojego synka (ur.16.03.2005) zobaczyłam dziś pierwsze dwa ząbki - są to górne dwójki! Zastanawiam się, czy to prawidłowe i normalne, bo we wszyskich książkach jest napisane, że najpierw wychodzą dolne jedynki, potem górne, a dopiero następne są dwójki. Czy może któreś z Waszych dzieciaczków też tak "dziwnie" ząbkowało?
Podziel się: