reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o szyjce macicy

Cieszę się że mogłam uspokoić choć jedną osobę. Ja w tej mojej ciąży przeszłam bardzo wiele i nigdy nie polegałam na opini jednego lekarza a przede wszystkim od każdego żadałam wyczerpujących wyjaśnień, może mieli mnie dosyć ale dzięki temu mam, wspaniałą córeczkę i uniknęłam ich pomyłek. W szpitalu też nie ma co im do końca ufać. O mały włos nie straciłam malutkiej.
Pozdrawiam Aga

reklama
i widzę ze klub skracającej sie szyjki rozrasta sie ! fajnie.
ja byłam wczoraj u gina i mam tydzień obserwacji - jeśli brzuszek będzie sie stawiał więcej niż raz na godzinę ( tak mniej wiecej) to za tydzień muszę wrocić i dostanę lek. ale zabijcie a zapomniałam nazwy - coś na L. az dziwne bo ja jestem do pamiętania leków pierwsza. może przez zastrzyk (buuuuuu :() - wczoraj dostałam imunoglobuliny, bo mamy konflikt. takze czeka mnie tydzień patrzenia na brzuch- ale boję sie ze człowiek wtedy widzi wiecej niż naprawde jest.

Jejku nie krzyczcie tak po mnie :)
Teraz się czuje jakbym przestępstwo jakieś popełniła.Naprawde.
Ale nastraszyłyście mnie, bo mój lekarz powiedział tylko że mam się oszczędzać a gdybym nie zapytała to nawet by mi nie powiedział, że tak się sprawy mają :( i co tu począć za tydzień ide na wizyte zobaczymy jak jest cały cxzas czuje jak mnie ściąga w dół tam wszystko.
POZDRAWIAM WAS CIEPŁO :*

to przez ten tydzień bardzo uważaj. ciągnięcie to nie wszystko. gorzej jak brzuch sie napina i boli. po prostu obserwuj sie. a na przyszłość zapraszamy do wątku skracająca się szyjka. tam znajdziesz trochę więcej info i tam o wszystko pytaj.
ja też musiałam z pracy zrezygnować, a moja szyjka skróciła sie na moje własne zyczenie - pracą niestety.powodzenia. trzymaj sie mocno.

:) Witajcie, dzięki bardzo za info. Dziewczyny podpowiedźcie jak wkleić suwaczek???? są śliczne
pozdrawiam razem z żoną
Zuchos :)

Czy ktos sie orientuje jaka jest prawidlowa dlugosc szyjki macicy?

Moja ma 55mm (usg dopochwowe), ujscie wewnetrzne i kanal sa zamkniete - badanie podczas pobytu w szpitalu. Dzidzia jest nisko, ale to ponoc normalne na tym etapie ciazy.

Poprzedni pomiar (usg brzuszne) wykazal, ze ma tylko 30mm i wtedy lekarka kazala mi lezec plackiem po skosie.

Lekarze w szpitalu mowia, zeby nie lezec. I co teraz robic? ???

PS: A swoja droga to chyba troche za duzo, zeby sie pomylic w pomiarze az o 2,5cm?! Nawet sie zastanawiam czy nie zmienic lekarza... Ale czy to nie za pozno? ???

syla mnie ostatnio gin powiedział - twarda i zamknięta to bardzo dobrze. ale mam mętlik. nie wiem już co jest ok. ::)

asiula zapraszam do wątku skracająca sie szyjka. tam rozmawiamy właśnie o takim problemie. szyjka podobno powinna mieć około 40 mm ( dłuższa też jak najbardziej, ale to podobno od 40 mm liczy sie skracanie) ja przy 31 mm stałam sie posiadaczką pessara.
ja mówię leżeć jeżeli jest krótka- kanapowy styl bycia jak mówi Syla. ale poczytaj wcześniej wspomniany wątek.
a teraz masz 55 mm czy 30 mm ? usg dopochwowe jest najdokładniejsze.

reklama
hi hi...
to juz mamy 4 szyjkowe tematy... ;)

jeszcze troche, to przemianujemy sie z pazdziernikowek na szyjkowki... ;)

ale powaznie... moze zglosic do moderatora o polaczenie watkow???

Do góry