reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

Ja pierwszw ruchy dziecka poczułąm w 16 tyg ciąży. Było czuć takie pęknięcie balonika :p Wg mnie to lepiej stwierdzi Twój ginekolog, mymożemy sobie gdybać :)

reklama
U mnie pierwsza ciąża i pierwsze ruchy poczułam w 18 tc. Teraz 24 tc i mała kopie jak szalona

Dziewczynki jak tam u was z Ruchami maleństwa??? Ja skończyłam 21 tydzień i tak od wigilii zaczynam czuć coś??? Raz na jakiś czas takie puknięcia:) A jak czasami położe rączkę na brzuszku to ona się podnosi. Od kiedy czujecie ruchy dziecka??? Ja martwię się, że one jeszcze występują nie za częto?? jak to u was wygląda? na początku myślałam, że to gazy:), ale lekarz mi powiedział, ze już powinnam czuć, że to na pewno to!!! napiszcie !!!
Pozdrawiam Ewka
Ja jestem w 18+5 I jyz czuje takie male kopniaczki, ma nozki w podbrzuszu I kopie mnie w pecherz nieraz.. I ciagle chodzw sikac

mojq pierwsza ciaza Ja poczułam ruchy koło 19 tygodnia a teraz jestem w 27t1d i czuje je znacznie bardziej pomimo że łożysko mam na przedniej ścianie .

Cześć, ja jestem w pierwszej ciąży, jutro zaczynam 19 tydzień i jeszcze nic nie czuję... Tzn. czasem mnie boli coś raz z prawej, raz z lewej na wysokości pempka, ale koleżanka po 3 ciążach wyjaśniła, że czułabym tego od początku w ten sposób i że to raczej ból związany z rozciąganiem się więzadeł i mięśni brzucha. Więc czekam cierpliwie :-).

Cześć, ja jestem w pierwszej ciąży, jutro zaczynam 19 tydzień i jeszcze nic nie czuję... Tzn. czasem mnie boli coś raz z prawej, raz z lewej na wysokości pempka, ale koleżanka po 3 ciążach wyjaśniła, że czułabym tego od początku w ten sposób i że to raczej ból związany z rozciąganiem się więzadeł i mięśni brzucha. Więc czekam cierpliwie :-).
Ja w mojej pierwszej ciazy (zakonczona 3 msc temu spi kolo mnoe teraz maly Kubus <3 ) poczulam gruubo po 20 tyg. I czulam rzadko wydaje mi sie ze byl jakos tak ulozony. Raczej czesbiej przeciaganie niz jakies pukanie. I do tej pory to ma :D po przebudzeniu rozciaga sie tak ze glowke ma prawie przy pupce ;)) i wszystko jasne:D

No to mnie trochę uspokoiłaś :-). Niemniej mam nadzieję, że dostanę na Święta prezent w postaci kopniaka od własnego dziecka ;-)

Ja sie czasami zastanawiam czy czegos nie czuje, a to tak naprawde po prostu jelita. Poczekam jeszcze ze 3 tyg i przekonam sie czy to maluszek czy ja :) obecnie 16 tydzien

reklama
Ja sie czasami zastanawiam czy czegos nie czuje, a to tak naprawde po prostu jelita. Poczekam jeszcze ze 3 tyg i przekonam sie czy to maluszek czy ja :) obecnie 16 tydzien
Ja tez się tak zastanawiałam, bo 13,14tydzien a miałam wrażenie ze coś czuje. A to moja druga ciąża. W 14 tygodniu miałam usg i jak lekarz docisnął głowica to dostałam kopniaki-nie było wątpliwości. Także pewnie to możliwe, ze u ciebie to nie jelita.
Choć od tamtego czasu spokojniej jest, na regularne kopniaczki trzeba poczekać.

Do góry