reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

reklama
Witam.
Ja również miałam takie wątpliwości podczas kiedy mały cały dzień nie dawał mi kopa w brzuch.
Bardzo się wtedy martwiłam ale zawsze na drugi dzień budził mnie kop w pęcherz.
Jeśli taki stan przedłuża się powinnaś udać się do lekarza.
Prawda jest taka, że dzieciaczki w brzuchu jak my mają lepsze i gorsze dni albo po prostu ułożył się w stronę kręgosłupa i tam się wierci czego już tak nie czujesz.
Powodzenia

Jak bylo u Was?
Czy dziecko, ktore bylo ruchliwe w brzuszku, czesto kopalo, wiercilo sie - bylo tez takie po urodzeniu? Malo spalo, byla zywe itd
Czy spokojne dzieciatko w maminym brzusiu, po porodzie bylo cichutkie, spokojne, duzo spalo...?
A moze bylo na odwrot i kopiace maluchy potem okazywaly sie byc cichutkie i spokojne, a milczki brzuszkowe szalaly poza nim?

Zastanawiam sie, bo moje malenstwo szaleje w brzuchu prawie non stop, z kazdej strony i dosc mocno. Ciekawi mnie czy po porodzie bedzie tez takie zywe i co za tym idzie pewnie bardzo absorbujace :)

WTAJ A+T+?
moja Kingusia, byłła bardzo aktywna w brzuszku wieczoramii kiedy zasypiałam, ale to normalne- mama się nie rusza to dzidzi sie nudzi, podczas dnia niemal wcale nie buszowała. Teraz choć już nie jest w brzuchu od miesiąca jest podobnie, godziny wieczorne wiążą się z jej największa aktywnością,nie jest jednak jakoś szczególnie uciązliwa, po prostu nie śpi. więc aktywność z życia płodowego przeniosła się na noworodkowe ;)
pozdrawiamy Ciebie i maleństwo w brzuszku... ;D

No to ladnie... Moje buszuje w brzuszku niemal non-stop - od wypicia porannej herbatki az do poznych godzin nocnych (oczywiscie z przerwami na sen :D) Jak bedzie taka lobuziara jak sie urodzi to nie da rodzicom chwili wytchnienia ;)

Moje dziecko w brzuichu mialo swoje godziny aktywnosci
- tak wiec budzialm sie o 7:00 - ona jeszcze spala smacznie ja jadlam sobie snaidanie - po jakims czasie czulam ckawke wiec wiedzialm ze zjadla to co ja -
- pozniej od 8-11 rano bylo szalenstwo - szlala na calego
gdzies od11:30-12 zasypial ale na bardzo krotko
- 14-17 jakos tak jadlam obiad iec ona wtedy szlala
- pozniej obie kladlysmy sie spac
- od 19 ja bylam juz zmeczona i sie kaldlam spac - gdzies o 20 jak siemalo ruszala moglam zansac ale na bardzo krotko
- i tak od 21 do 2-3 w nocy tak szlala ze casem jzu plakalm bo bolal mnie brzuch -

i a co do jej ruchliwosci po urodzeniu - bardzo podobnie - tylko teraz juz sie troche nauczyla ze od 20 jest noc - ale czasem od 3 czy 5 w nocy ma to w powazaniu i karze sie ze soba bawic - (ale jak nic jej nie jeste - jak sie naje to ladnie spi) teraz Ewie ida zeby wiec to dlatego ehhhhh

ale w dzien tz malo spi - ciagle pelza i si ebawi - spiewa krzyczy - wierzga raczkami i nogami ehhh :)

fajnacka jest

Doskaonale Cię rozumiem. Ja zastanawiam sie czasami czy moje dziecko to czasami wogóle sypia:) Mój brzuch skacze raz bardziej raz mniej ale praktycznie caly czas coś sie wnim dzieje. Odpowiada tez na nasze zaczepki z zewnatrz. bardzo lubi tez jak się ja drabie pod nóżce którą często wystawia. No i czkawak......to jest nafajniejsze. Jak sie zmęczy to dostaje czkawki. Średnio 3-4 razy dziennie.
Ja osobiście mam nadzieję, że będzie tez taka żywa po urodzeniu, byle tylko nie płakała.

reklama
Mój synuś szalał w brzuszku na potęgę, ale w nocy dawał mi spać i teraz też tak jest(to znaczy odkąd skończył 5 miesięcy przesypia noce).
Po porodzie dużo spał, chyba był zmęczony tak jak i ja ;) za to gdy nie śpi jest bardzo energiczny i wcześniej też tak było.

Do góry