reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o porodzie oraz wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
My na pewno babcię ściągniemy do Jagody i P. znowu będzie ze mną. Ale okropne jest to, że teraz się boję porodu. Poprzednio nie wiedziałam czego się spodziewać, nie widziałam żadnego filmiku i poszłam na luzaka:tak:. A teraz???? Mimo że nie pamiętam bólu tylko ogólny zarys całej akcji to ogarnia mnie PRZERAŻENIE!!!! I też nie oglądam filmików;-):tak:

Mam dokładnie to samo.Na początku szłam na żywioł nieświadoma niczego,a teraz mam trochę stracha.

Dziewczyny nie straszcie:no:bo ja i tak mam ogromnego stracha:szok::baffled:...

Moja znojoma rodziła w święta. Opowiadała mi że jak jej wody odeszły, to na spokojnie poszła sobie pod prysznic, i za jakieś 30min dopiero mąż ja na porodówkę zawiózł. Rodziła 20min.

niektóre to tak szybko rodzą..
ja się boję, że u mnie z 40 godzin będzie:szok:

ee, to chyba ogólnopolskie wytyczne, inna kwestia czy lekarze się do tego stosują:dry:

reklama
Ja pamiętam jak mnie dzień przed porodem zaczął pobolewać brzuch i odszedł mi czop śluzowy więc pojechałam do szpitala,a było juz trochę po terminie ale się okazało że niema rozwarcia więc mnie wysłał do domu.Potem ten brzuch mnie zaczął coraz bardziej pobolewać a ja nawet nie wiedziałam że to są już te skurcze :-D.Dopiero nad ranem budze męża że coraz bardziej boli,więc patrze a tu skurcze tak mniej więcej co pięć minut no i o 5 rano do szpitala pojechaliśmy,a o 12 w południe Majkę urodziłam :-).Ale wiecie co jak dostałam znieczulenie to prawie bólu nie czułam i nawet mogłam wziąć prysznic i się zdrzemnąć ;-).Dopiero przy pełnym rozwarciu zaczęło bardziej boleć.Tak że nie ma co panikować,będzie dobrze :-).

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry