reklama
Cortina
Fanka BB :)
jak urodzilam Maje to polozne kapaly w szpitalu w Oliatum albo w tym takim co farbbuje wode na fioletowo kali ? nie uzywaly mydla a po kapieli jak kapaly w tym fioletowym smarowaly parafina, po oliatum nie smarowaly wogole ciekawe co praktykuja teraz
wiem tylko ze uzywaja w szpitalu pieluch Dada
wiem tylko ze uzywaja w szpitalu pieluch Dada
patik80
z tego co pamiętam u mnie w szpitalu kąpały w Balneum, a pieluchy trzeba mieć swoje, po kilka sztuk wkłada się do tego wózeczka w którym dzidzie leżą i na bieżąco trzeba było dokładać,no i mama sama nie przewija dostaje się maluszka jak takie zawiniątko z którego tylko główka wystaje. Jak dzidziuś się wierci to czasem mu bokiem stópka wyjdzie Ja chodziłam do pielęgniarek na noworodkach żeby mi pokazały dziewczynki w czasie jak przewijały, bo chciałam je sobie całe pooglądać
domikcw
no to widocznie skoro w szpitali używaja takich kosmetyków to nie ma różnicy dla nich czy pisze od pierwszego dnia czy po pierwszym miesiacu. najwyżej jeszcze dokupię mydełko i będzie gitara
gorzej jak my nakupujemy kosmetyków a naszym bąbelka kosmetyków a one będa je uczulały ryzyk fizyk
u mnie w szpitalu ponoc dają pampersy, kosmetyki. trzeba swoje chusteczki do pupci miec. wiem, ze kapia ale reszta to nie wiem. muszę odwiedzic kolezanke zeby mi poopowiadała co i jak
gorzej jak my nakupujemy kosmetyków a naszym bąbelka kosmetyków a one będa je uczulały ryzyk fizyk
u mnie w szpitalu ponoc dają pampersy, kosmetyki. trzeba swoje chusteczki do pupci miec. wiem, ze kapia ale reszta to nie wiem. muszę odwiedzic kolezanke zeby mi poopowiadała co i jak
jak ja rodziłam w Pl 2 lata temu to u nas w szpitalu wszystko dawali. ja praktycznie do dziecka nie musiałam mieć nic. mąż tylko przywiózł rzeczy na wyjście. do siebie tylko osobiste rzeczy bo podkłady itp też dawali.
u nas mały od urodzenia był w oilatum kąpany ze względu na rumień
u nas mały od urodzenia był w oilatum kąpany ze względu na rumień
kasiadz
teraz w większości szpitali nie kąpią dzieci, bo badania wykazały że maź płodowa jest ochronna dla dziecka i musi się dobrze wchłonąć. U mnie kąpią jak w szpitalu przebywa się powyżej 4 dni
agaod
kasiadz, u mnie w szpitalu dokładnie tak samo, nie kąpią przez pierwszą dobę ze względu na maź płodową ale w drugiej dobie już tak i zazwyczaj kąpie tatuś a mamusia się tylko przygląda, chyba, że tatusia strach obleci i ucieknie:-)
dla maluszka dają wszystko, trzeba zabrać ze sobą tylko chusteczki mokre, nawet ubranka dają szpitalne, więc potrzebne tylko to co na wyjście;-)
edit: no właśnie dziewczyny, w co planujecie ubrać maluszka w dniu wyjścia ze szpitala? bo ja kompletnie nie mam pomysłu, myślę o jakimś kombinezonie
dla maluszka dają wszystko, trzeba zabrać ze sobą tylko chusteczki mokre, nawet ubranka dają szpitalne, więc potrzebne tylko to co na wyjście;-)
edit: no właśnie dziewczyny, w co planujecie ubrać maluszka w dniu wyjścia ze szpitala? bo ja kompletnie nie mam pomysłu, myślę o jakimś kombinezonie
Ostatnia edycja:
Dziewczyny, ja mam troche inne pytanie - jak to jest z tym nie wychodzeniem z niemowlęciem na dwór?
Są jakies medyczne przeciwwskazania? Pytam, bo będę musiała męża zawozić i odbierać z pracy, i muszę wtedy małego brać ze sobą, co prawda chodzi tylko o włożenie go do samochodu, a nie jakieś spacery. Gdzieś słyszałam, że pierwsze się dziecko "weranduje" ale, że przez pierwsze 2 tygodnie nie można zabrać malucha z domu nigdzie... jak to do cholery w końću jest?
Są jakies medyczne przeciwwskazania? Pytam, bo będę musiała męża zawozić i odbierać z pracy, i muszę wtedy małego brać ze sobą, co prawda chodzi tylko o włożenie go do samochodu, a nie jakieś spacery. Gdzieś słyszałam, że pierwsze się dziecko "weranduje" ale, że przez pierwsze 2 tygodnie nie można zabrać malucha z domu nigdzie... jak to do cholery w końću jest?
reklama
kasiadz
przez pierwszy tydzień to ty na tyłku siedzieć nie będziesz mogła (jeśli będziesz nacinana lub miała pęknięte krocze) a ty myślisz o jeździe samochodem? ja mogłam dopiero siadać po 10 dniach -po zdjęciu szwów. No i przez kilka tygodni dźwigać nie można a jednak dziecko z fotelikiem troche waży, ja bym nie ryzykowała (a po cc to już mowy nie ma).
Ja z córą wyszłam na pierwszy spacer równo 2 tyg po porodzie, w listopadzie, wcześniej za bardzo jej nie werandowałam bo warunków do tego nie mam. Znajoma z sr wyszła na pierwszy spacer 4 dni po porodzie, ale był bardzo ciepły październik i temp. ok 20 stopni i chciała z tego skożystać. W lutym myśle że będzie zimno więc ja nastawiam się na pierwsze spacery ok 2 tyg po porodzie.
Ja z córą wyszłam na pierwszy spacer równo 2 tyg po porodzie, w listopadzie, wcześniej za bardzo jej nie werandowałam bo warunków do tego nie mam. Znajoma z sr wyszła na pierwszy spacer 4 dni po porodzie, ale był bardzo ciepły październik i temp. ok 20 stopni i chciała z tego skożystać. W lutym myśle że będzie zimno więc ja nastawiam się na pierwsze spacery ok 2 tyg po porodzie.
Podziel się: