reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu piersia

Witajcie :-).
Bardzo bym chciała karmić piersią mojego synka :-),i mam takie pytanie do mam które już zaczęły. Jak się do tego przygotować,co muszę wiedzieć,jakich błędów nie popełniać,wszystko co mogło by mi pomóc :-). Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek rady :-)
Ja w 100% popieram Agatę077, najważniejsze to dobre nastawienie, mało stresu i dużo samozaparcia, bo problemy są zawsze:-), czasem wieksze a czasem małe, ale są:-), zawsze warto próbować :tak::-)

reklama
Agata u nas kupka tak samo- i tez za kazdym razem tylko ze mi sie wydaje ze mamy problem z brzuszkiem bo Mati strasznie sie zwija przy robieniiu kupki tak ze cala ja wyktreca.:-(

Kluseczka u nas tez tak bylo tymbardziej ze ja jem wszystko co pozostali domownicy oprocz warzyw kapustnych,grochu problem sie skonczyl jak zaczelam podawac herbatke z kopru...

Moja Mała pobiła dzisiaj w nocy rekord.... dostała cyca koło 23.30 i ssała do 2giej.......... Na szczęście miałam trochę ściągniętgo pokarmu i o 2giej mój mąż dał jej butelke - wypiła 20 (!!!) i poszła spać. Mała jest Anioł gdyby nie te karmienia..........

dziewczyny nakrecona przez kolezanki z watku butelkowego powiedzcie ile razy maluchy wasze robia kupe u nas jest w kazdej pieluszce zólta o konsystencji bardziej wodnej a zawartosc to taki serek z widocznymi grudkami wybaczcie za opis ale za chiny ludowe nie pamietam jak to bylo w poprzednich razach ;(

U nas kupki wygladaja identycznie i sa za kazdym razem jak zmieniam pampka...to podobno normalne i wlasciwe:-) A jak nie ma to tak jak Ariada napisala...beda problemy z brzuszkiem:-( Zwija sie wtedy i prezy az pusci baka albo zrobi kupke...:-)
Koperku nie podaje bo nie wiem czy mozna....bede u pediatry w tym tygodniu to zapytam jak to jest z przepajaniem:-)

A co do karmienia piersia to ja juz sama nie wiem....mam pokarm caly czas chociaz karmie przez kapturek i zakladam ze jest go wystarczajaco bo Iga nie placze wiec chyba sie najada, chociaz roznie ssie, raz 5 minut, raz pol godziny a czasami nawet i z godzine potrafi ciagnac....wiec chyba wszystko jest ok. Pzreciez gdyby byla glodna to nie byloby kupek i plakalaby pewnie bardzo....o to tez podpytam lekarza jak bede:-)

Nika moj sie drze jakby go ze skory obdzierali kiedy jest glodny nie wybiera pory i miejsca wlasnie uciekalam ze sklepu i karmilam na lawce bo zdecydowal sie jesc co 30 min :)

Moja za to ssie 10 minut niemal z zegarkiem w ręku, a potem odpada, czekam na beknięcie, ona się budzi i potem nie wie co chce, zjadłaby albo nie, zaczyna płakać czy raczej wydzierać się i tak to wygląda. Położna mi poradziła żeby dawać jej smoczka, kiedy tak się dzieje no i do spania, bo głodna na pewno nie jest, a ona smoczka nie chce. Kupiłam inny model, zobaczymy czy sie sprawdzi.

Muszę jej pilnować żeby się nie przejadała, bo potem jej się ulewa i boli ją przełyk. Dziś już dwa karmienia takie mam za soba i jakoś to idzie, ale z Misią tak to jest że dwa kroki do przodu, jeden do tyłu... więc teraz kolej na awanturę:wściekła/y:.

Dziewczyny jestesmy juz przy kupach to napiszcie mi ile w Pl kosztuje paczka pampersow. Tutaj idzie nam ich tyle ze ledwie wyrabiamy z bieganiem do sklepu a w Pl pewnie nie sa tanie.

Manewr z pupa na wolnosci na odparzenia to super pomysl. Ja niestety nie mam przewijaka tylko taka matke na lozko wiec ja wlasnie nakarmilam i teraz fika koziolki z gola pania i puszcza baczki, No ale po sudokrem i tak trza bedzie sie udac.

reklama
Do góry