reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o karmieniu naszych maluszków

kardamon współczuję Ci bardzo...
sylwiczka a co dajesz na kolki?
wrześniowa moja budzi się co 2h w nocy...i dzisiaj znowu od 1-3 urzędowała i nie spała..już w ogóle zauważyłam, że Ada mniej śpi niż od razu po urodzeniu.

reklama
ja daje 4 kropelki espumisanu. wiem że powinno sie go stosowac po 1 mc. ale kontaktowałam sie z lekarzem i mi pozwolił.
ale chyba można esputikon,

bebzonik.... posłuchałam rady i spróbowałam jeszcze raz... uciagnełam 50ml z jednej piersi i jak Hania zaczeła sie denerwowac to dokarmilam ja tym,,... teraz po karmieniu sciagam z drugiej piersi...

kardamon mam nadzieję, że jakoś te nasze stresy się rozwiążą...też chciałam kupić laktator z aventu ale właśnie nie wiem czy to nie będą pieniądze wyrzucone w błoto? U nas wszystko było dobrze, mały ma mocny odruch ssania i dobrze jadł na początku, nie wiem co mu się tak odmieniło...
aniawos Wojtuś właśnie na początku tylko jadł i spał,teraz potrafi nie spać przez 5h a potem po 1h się obudzić i tak.

magda ja znalazłam takie dawkowanie: [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Esputicon (Dimeticon) [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Dawkowanie i sposób podawania
Przy kolkach i wzdęciach brzucha: Dzieci do 12 miesięcy (kropla 4xdziennie) 1-3 lat (dwie krople 1xdziennie lub jedna kropla 3xdziennie) 4-7 lat (dwie krople 4xdziennie). Dorośli (przeciętnie pięć kropli 3xdziennie). Przygotowanie do badań USG i RTG: Dzieci w przeddzień badania tak jak wyżej, w dniu badania od 2-4 kropli na czczo. Dorośli 2-3 dni przed badaniem dwie krople 4xdziennie, w dniu badania pięć kropli na czczo.
[/FONT]

Ja dziś też Hani dałam Espumisan, bo bolał ją rano brzuszek i nie mogła zrobić kupki... nawet masaże średnio jej pomogły, ale jak położyłam ją na brzuszku, na moich piersiach, to cos się odetkało i poszła kupa...

Dziś w nocy mielismy tylko jedna pobudkę. Mała zjadła po kąpieli o 21.15 z cyca i dostała 60ml odciagnietego mleczka, przespała do 1.40 w nocy, dostała znów cyca i odciągniete 50ml... pospala do 7 rano. Ale rano zjadła z cyca i dostała butle... zasneła tylko na godzinkę, bo dokuczał jej brzuszek... po kupie nie zasneła wcale... o 10 znów troche z cyca pocedziła... znów nie zasneła.,, dopiero koło 11.30 przysneła, ale musialam ją bujac w wózeczku i dać smoczka, bo co chwile sie budziła... teraz przy cycu dostała istnego szału... płakała i denerwowała sie strasznie, a mleko jej leciało, bo słychać było, ze przelyka... oczywiście skonczyło sie 60ml Mleka z butli... teraz zasneła...

Zastanawiam się, czy problemem u mnie nie jest wiązadelko pod językiem. Wszyscy w mojej rodziny mamy krótkie wiazadeka i nie umiemy wystawic jezyka, a Hania, chyba odziedziczyła po mnie te przypadłość. wyczytałam wczoraj, że takie wiązadełko może przeszkakdzac w prawidłowym ssaniu.

reklama
ha ha no to ładnie, zbiorowe zwalczanie kolek :-D bo ja też dzisiaj zamierzam podać Małemu Espumisan, wczoraj 1raz miał kolkę-na szczęście niedługo- ale jest od dłuższego czasu niespokojny a tak też podobno objawiają się boleści...muszę spróbować, łudzę się, że może wtedy prześpi się trochę dłużej.

Do góry