reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Ja też wczoraj dałam sztuczne mleko, bo przy cycu już się denerwował, opędzlował 90 ml, a po godzince poprawił cycem. Wychodzi na to, że co 2 dzień mam za mało pokarmu , albo mały więcej potrzebuje:-(

reklama
mój to chyba by się zaryczał przy nich z rozpaczy :sorry:

wczoraj mi mały wiecznie wisiał mi na cycu a dziś już czuje ze bardziej mnie wszystko boli :baffled:
ale jak dam smoczek to wpada w rozpacz i jest taki krzyk jakbym mu ktoś krzywdę robił wczoraj sobie pomyślałam że moze się nie najada zrobiłam mu proszkowe i pluł nim dalej niż widzi :sorry:a jak się przyssał do piersi to myślałam że mi sutki odgryzie :baffled:
Gośka, młody wie, co jest dobre.:-D Sztuczności mu pchasz, to się chłopaczysko buntuje.

SercaDwa - ja takze przez 3 tyg karmiłam przez kapturki ->. przeogromniasty biust. Potem po wizycie połoznej laktacyjnej sie zawziełam i juz karmię bez. Ale przez te 3 tyg kapturków sutki i brodawki sie nieco uformowały a i mały lepiej juz sobie przeciez radzi bo starszy. Teraz pije az miło z gołego cyca ;-).
Też miałam schizy, ze mleka mam mało - jak za mało to z drugiego cyca. Teraz organizm produkuje tyle, ze mały zjada z jednego do syta.

Zauważyłam jedną ciekawą rzecz w nocy młody najada się jednym cycuszkiem, a w dzień dwa. chyba none bardziej tłuściutkie;-)

Dziewczyny poradźcie bo zwariuje. Czy wasze maluchy tez krztuszą się przy każdym jedzeniu???:-:)-:)-:)-(
Juz nie wiem co robić każde karmienie to dla mnie strach. Karmię piersią wiem że najpierw pokarm leci szybko dlatego próbowałam odciagać trochę ale i to nie pomagało .Moj mały potrafi nawet się zakrztusić pijąc przez butle. Straasznie łapczywie chwyta pierś. Próbowaląm nawet różnych pozycji by było ok ale i tak sie nieudaje.:(

Dziewczyny poradźcie bo zwariuje. Czy wasze maluchy tez krztuszą się przy każdym jedzeniu???:-:)-:)-:)-(
Juz nie wiem co robić każde karmienie to dla mnie strach. Karmię piersią wiem że najpierw pokarm leci szybko dlatego próbowałam odciagać trochę ale i to nie pomagało .Moj mały potrafi nawet się zakrztusić pijąc przez butle. Straasznie łapczywie chwyta pierś. Próbowaląm nawet różnych pozycji by było ok ale i tak sie nieudaje.:(
Karm w pozycji aby mały leżał na piersi, od góry:tak:

Zauważyłam jedną ciekawą rzecz w nocy młody najada się jednym cycuszkiem, a w dzień dwa. chyba none bardziej tłuściutkie;-)
Bo nocne mleko jest bardziej tłuściutkie, dlatego poleca się karmić w nocy jak najdłużej.:tak:
Karm w pozycji aby mały leżał na piersi, od góry:tak:
:tak::tak::tak: Będzie musiał się bardziej napracować, żeby poleciało.

reklama
dziewczyny karmiące WYŁĄCZNIE piersią- co robicie gdy musicie wyjsć na konkretną godzinę (np do gina)?? Co jeśli dzidzia się obudzi na cyca a was nie bedzie? Macie odciągnięte mleczko "na czarną godzinę" czy po prostu nie dopuszczacie do takich sytuacji?

Do góry