reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

oby to była prawda:-)
mój Mały grzeczniutko śpi całą noc...chyba???
...bo może to ja śpię jak zabita a we mnie impra jakaś, hihi:-D :-D :-D

i jak się obudzę to jeszcze chwilka... i przeciąganie w maszynie losującej
jest!!!

reklama
No MONIKA - to widze, ze jestes gotowa :-)

A my z M tez w weekend tez postanowilismy spakowac torbe. Najpierw te wszystkie potrzebne rzeczy z mojej listy polozylismy w jednym miejscu......i:szok: kurcze jak tego duzo. Najpierw mialam zamiar spakowac to do normalnej takiej sportowej torby....lipa oczywiscie za mala, a nie chce pakowac sie w kilka. W ruch poszla mniejsza walizka na kolkach (marudzilam, ze bede wygladala jak idiotka, ale M mowi mi ze mam sie nie przejmowac, bo co to kogo obchodzi...).............ale oczywiscie i tak sie nie zmiescilo. No i w koncu jest wszystko spakowane w wieksza walizke na kolkach.....jakas porazka.........:baffled: :no: Faktycznie bede wygladac jak kretynka.....:wściekła/y: :szok: No ale sam szlafrok, rozek, pieluchy dla malego zajmuja duzo miejsca.....a jeszcze 1500 innych rzeczy.....:-(

Moj maly tez zazwyczaj jest spokojny cala noc.....oby tak bylo jak juz bedzie po drugiej stronie brzuszka :-)
No a w dzien - tak jak u Was - przeciaga sie nieziemsko :-D

Czuję, że wszytskie mamy podobny problem, ja to samo włożyłam tylko na razie szlafrok i już 3/4 mojej małej walizki na kółkach poszło, więc też się zastanawiam, nad dwiema torbami, dla mnie i dla małej. Ta druga może chwilowo zostać w samochodzie..., bo też nie chciałabym złoścliwych komentarzy na początku... Ale pewnie w tej sytuacji to będzie mi wszystko jedno.... :)... I łatwiej, myślę będzie tatusiowi się w nich odnaleźć....
Tak czy inaczej lepiej mieć więcej rzeczy niż czegoś miałoby zabraknąć...

no bo my na ta porodowke jak na wakacje do 5cio gwiazdkowego hotelu:-)
ale wyobrazcie sobie, i to mnie przeraza jak my sie potem z dzieckiem bedziemy naprawde na wakacje wybierac, i ciuchy i zabaweczki i wozek, a jak ja bede chciala samolotem, przeciez ja sie za nadbagarz nie wyplace, a kto to wszystko bedzie nosil :szok:

ja torbe mam juz spakowana od jakiegos czasu ale ciagle cos tam do niej dorzucam:) Procz tego co wszystkie mamy w torbach ,dodatkowo biore swoja mala poduszke,ulubiona CD, termoforek i jezyka do masazu kregoslupa - poradzila mi polozna .A torba w sumie nie jest taaka ogromniasta jak myslalam, wiec ok
A co do ekwipunku malenstwa ,to powiedziali nam w szpitalu zeby niczego nie brac, bo tam wszystko jest , tylko na wyjscie do domu ,zeby maz przyniosl siedzonko - bo bez tego nas nie wypuszcza, i cieplejsze ubranko .
no wlasnie m_ktosia a kiedy zamierzasz odwiedzic rodzinke w PL?

wiesz co majkam mam juz bilet kupiony na 5 lipca, teraz tylko zalezy od malenstwa kiedy zamierza sie pojawic na swiecie ;-) jak na poczatku kwietnia to bedzie mialo 3 miesiace, lekarka mi powiedziala ze jak bedzie mialo 1 miesiac to juz spokojnie mozna podrozowac:cool2:

WOW no to super m_ktosiu , a na jak dlugo sie wybieracie?
my niestety dopiero pojedziemy na poczatku wrzesnia , bo z urlopem kiepsko ale za to maly bedzie juz troche odrosniety:)
fajnie bedzie pokazac calemu swiatu nasze pociechy co ?
a ty koral- kiedy planujesz wyjazd do pl?

reklama
majkam ja bym chciala jechac w polowie maja do Polski.
troche sie boje z takim malenstwem.
ale mamy komunie chrzestnicy meza a poza tym chcielibysmy odrazu ochrzcic malego.
ale jeszcze zobaczymy

Do góry