reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
poszukalam o tych parabenach i cos takiego znalazlam :

5 różnych parabenów mają chusteczzki bella happy i cleanic dzidziuś,
4 parabeny - gaga z tesco i dada biedronkowe,
2 parabeny - bambino,
1 paraben - huggies pure, nivea,
bez parabenów są: babydream z rosmanna, tesco value i pampersy białe, zielone i pomaranczowe

hmm ,chyba będzie trzeba wrócić do babydreama tylko ze były lekko za suche
i musialam dolewać takie mleczko z babydeama - Milk & lotion , a to tez jest bez konserwantów i sie sprawdzało.

Tab już kiedyś wstawiała tą informacje ,pamiętam bo mi to właśnie tłumaczyła ;-) ja używam pampersów , wole zielone niż białe . Ja jak jest kupa to biorę małą pod kran i jej dupsko przemyje .

Ja mogę polecić maść na odparzenia PENATEN , szwagierka przywiozła mi go pare dni temu z niemieć i jestem bardzo zadowolona ,lepiej się u nas sprawdza niż bepanthen czy sudocrem . Cena też super bo szwagierka dała za niego 2 euro (150ml ma ) a ja za bepanthen ok 60zł w aptece , i Penaten jest bardziej wydajny

Ja używam różnych chusteczek, najbardziej odpowiadają mi GAGa z rumiankiem:)

Mieliśmy w weekend gości- przyjechał mój ojciec- i przywiózł nam mnóstwo prezentów od rodziny i znajomych. Przede wszystkim ubranka, trochę na teraz i trochę na lato. Więc na razie ciuszków nie kupuję.
Zamówiliśmy leżaczek-bujaczek z Bright Stars, bardzo mi się podoba, mała też już parę razy w nim leżała i chyba jej też odpowiada.

dziewczyny w cerfurze są chusteczki pampers pomarańczowe x4 za 16-17zł a od 19.03 pieluszki zielone pampers zielone za 80zł 150sztuk , pieluszki pomarańczowe pampers 38zł za paczkę- nie pamiętam ile sztuk jest w paczce . Wczoraj byłam i wzięłam tylko chusteczki bo ta promocja z dużą paką jest od soboty ,nie wiem jak z tymi pomarańczowymi .

sylvanas pomysl czy nie kupic jednak osobno bujaczka i osobno krzeselka, koszt bedzie i tak mniejszy niz chicco, a mysle ze takie dwa w jednym sie nie sprawdzi, ale oczywiscie to moja opinia tylko, po przeanalizowaniu jednej i drugiej opcji :)

ligotka no niby dwa sprzety osobno to brzmi fajnie i z pewnością byłoby taniej, tylko mamy za małe mieszkanko na tyle sprzętów. wole jednak skompresować to do 2 w 1 ale porozglądam sie jeszcze ;)
dzieki za rade

ja sie przyznam ze na pupe mojej Ali najlepiej działa woda z mydłem i mąka ziemniaczana :-D na poczatku miała straszne krostki i potówki a teraz ma prawdziwą przysłowiową "gładką pupcie niemowlęcia"
chusteczek uzywam tylko jak wychodzimy

teraz jestem na etapie poszukiwania karuzeli nad lózeczko jakie polecacie?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry